Ana SayfaDünyaNikaragua’da Ortega’nın istifası amacıyla genel greve gidiliyor

Nikaragua’da Ortega’nın istifası amacıyla genel greve gidiliyor

HABER MERKEZİ – Nikaragua’da muhalefet, Devlet Başkanı Daniel Ortega’nın istifa etmesi için 13 Temmuz’da genel greve gitme kararı aldı.

Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega’nın emeklilik başta olmak üzere bazı sosyal haklarda yapmak istediği kesintilere karşı başlayan gösteriler sürüyor.

Sosyal güvenlik sisteminde yapılmak istenen ‘reform’a karşı Nisan ayında başlayan gösterilerde silahlı çatışmalar da yaşanıyor.

Protestocular, Devlet Başkanı Daniel Ortega ile Ortega’nın eşi olan başkan yardımcısı Rosario Murillo’yu diktatörlük tesis etmekle suçluyor.

Genel grev kararı

Şu ana dek yaklaşık 200 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilen ülkede genel greve gitme kararı alındı.

Öğrenci liderlerinden Francisco Martinez, yaptığı açıklamada “Ortega ve Murillo’ya gitmelerini söylemek için üç günlük bir dizi eylem ilanında bulunuyoruz” dedi.

Murillo, 12 Temmuz Perşembe günü bir yürüyüş yapılacağını, 13 Temmuz Cuma günü 24 saatlik bir genel greve gidileceğini ve 14 Temmuz Cumartesi günü yine yürüyüş yapılacağını açıkladı.

Ülkedeki Sandinist devrimin ardından 1979 yılından 1990 yılına kadar devlet başkanlığı yapan Ortega, 2007 yılında tekrar göreve seçilmişti.




Önceki Haber
Kanada'da aşırı sıcaklar nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 54'e yükseldi
Sonraki Haber
'Partili olmayan bakanlar' için adı geçenler: Aziz Sancar, Muhtar Kent, Rıfat Hisarcıklıoğlu