Ana SayfaToplumsal CinsiyetÖlüm orucunda olan trans tutuklu Buse için mektup kampanyası

Ölüm orucunda olan trans tutuklu Buse için mektup kampanyası

HABER MERKEZİ – Cinsiyet geçiş operasyonu engellendiği için 5 Haziran’dan bu yana ölüm orucunda olan trans kadın tutuklu Buse için e-mektup kampanyası başlatıldı.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve cinsiyet uyum operasyonu hakkı engellendiği için 36 gündür ölüm orucunda olan trans kadın Buse ile dayanışmak için mektup kampanyası başlatıldı.

Geçtiğimiz aylarda sağlık hakkına erişimi engellenen trans kadın mahpus Diren Coşkun için açılan Direnesesver.org, şimdi de Buse ile dayanışmak için yayında.

Kaos GL’de yer alan habere göre dijital platformdan iletilen mektuplar, Buse’ye ulaştırılacak.

Mektubu göndermek için buse.direnesesver.org adresine girip, çıkan ekran üzerinden mektubu yazabilirsiniz.

Dayanışma grubu mektubunuzu cinsiyetçi, ırkçı, ayrımcı, şiddet ve nefret söylemi içermediği; Buse’nin moral durumu açısından yorucu olmadığı sürece kabul edecek ve çıktısını alarak bulunduğu cezaevine ulaştıracak.

Ne olmuştu?

Tekirdağ Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan trans kadın tutuklu Buse, avukatı Eren Keskin aracılığıyla 5 Haziran’dan bu yana ölüm orucunda olduğunu duyurmuştu.

Cinsiyet uyum operasyonuna izin verilmediği için bu yola başvurduğunu belirten Buse, sağlık hakkına erişmek istediğini belirtmişti.

23 yıldır cezaevinde bulunan Buse’nin “Bedenimi kadın olarak görmek istiyorum. Ben artık bu bedenle yaşamak istemiyorum. Ne kadar yaşayacağım, hapishaneden çıkıp çıkamayacağım belli değil” ifadelerini kullanmıştı.

Previous post
"Almanyalı Osmanlılar" çetesine yasak getirildi
Next post
Tahliye olur olmaz gözaltına alınmıştı: Gazeteci Şerife Oruç serbest