Ana SayfaGüncelÖzgür Gündem’in ‘Nöbetçi Yayın Yönetmenleri’nin davası ertelendi

Özgür Gündem’in ‘Nöbetçi Yayın Yönetmenleri’nin davası ertelendi

HABER MERKEZİ – Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katıldıkları için yargılanan 11 gazeteci ile gazetenin eski eş genel yayın yönetmeni Hüseyin Aykol’un duruşması 10 Ekim’e ertelendi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan gazeteciler Celal Başlangıç, Öncü Akgül, Faruk Eren, Ertuğrul Mavioğlu, İhsan Çaralan, Fehim Işık, Celalettin Can, Ömer Ağın, Veysel Kemer, Dilşah Karakaya ve Yüksel Oğuz ile gazetenin eski eş genel yayın yönetmeni Hüseyin Aykol’un yargılandığı davanın duruşması görüldü.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya gazetecilerin avukatları katıldı.

Avukat Özcan Kılıç, Hüseyin Aykol ve Fehim Işık’ın eser sahibi gibi sorumlu tutulmasının hukuken ve usulen verilen mütalaa ile çakıştığını dile getirdi.

Kılıç, “Fehim Işık 1 günlük genel yayın yönetmeni olmuştur yalnızca. Suça konu gazetenin yayınlandığı tarihlerde basın savcılığından gazetenin sorumlu yayın yönetmeninin kim olduğunun sorulmasını istiyoruz. Taleplerimiz araştırıldıktan sonra karar verilmesinin usul ve yasaya uygun olacağını düşünüyoruz” dedi.

Avukat Fikret İlkiz ise Anayasa’ya aykırılık taleplerinin olduğunu söyleyerek, beraat talebinde bulundu.

10 Ekim’e ertelendi

Avukatların talepleri ardından mahkeme heyeti açıkladığı kararında, avukatların Anayasa’ya aykırılık itirazlarının usul ve yasaya uygun görülmediğinden reddine karar vererek duruşmayı 10 Ekim gününe erteledi.