Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Protokol uygulanmadı’: Mahir Kılıç’tan CHP Genel Merkezi önünde açlık grevi yapma kararı

‘Protokol uygulanmadı’: Mahir Kılıç’tan CHP Genel Merkezi önünde açlık grevi yapma kararı

HABER MERKEZİ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı işçilerden Mahir Kılıç, işe iade talebiyle başlattığı açlık grevi eyleminin işe iade protokolünün imzalanmasıyla sonuçlanmasının ardından protokolün uygulanmadığını açıkladı. Kılıç, açlık grevine Ankara’daki CHP Genel Merkezi önünde yeniden başlayacağını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan 258 işçiden biri olan Mahir Kılıç’ın 13 Kasım 2017 tarihinde işe geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi, 183’üncü gününde talebinin kabul edilmesiyle sonuçlanmıştı.

Mahir Kılıç’ın yanı sıra Konak direnişçileri Elif Sever Eser, Seval Gündüz, Salih Akdeniz, Mehmet Özdengiz, Barış Kaya’nın da Karşıyaka Belediyesi’yle işe dönüş protokolü imzaladığı bildirilmişti.

14 Mayıs’ta da Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu, bazı kurumların temsilcileri ve Mahir Kılıç arasında imzalanan protokolde, Kılıç ve diğer direnişçilerin belediyede işe alınma başvurularının derhal işleme konulacağı belirtilmişti.

Ancak Mahir Kılıç, imzaladığı işe dönüş protokolünün uygulanmadığını açıkladı.

Açlık grevi kararı

İleri Haber’e konuşan Kılıç, gelinen noktada durumlarının hafife alındığını belirterek, Ankara CHP Genel Merkezi önünde açlık grevinde yeniden başlayacağını duyurdu.

73 gün önce imzalanan protokolün ardından ailesine bir üyenin daha katıldığını ve dolayısıyla sorumluluklarının arttığını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

“Protokolün uygulanacağına dair en ufak bir ışık görmüyorum. Ama buradan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu’na seslenmek istiyorum.

Belki beni oyaladığınızı ya da kandırdığınızı düşünebilirsiniz ancak sadece kendinizi kandırdığınızı zamanı geldiğinde öğreneceksiniz. Ben Akpınar’la konuştuğumda onu samimi sanmıştım. Şimdiyse yanıldığımı anlıyorum”