Ana SayfaDünya‘Rahip krizi’ sürüyor: ABD yaptırım tehdidini yineledi

‘Rahip krizi’ sürüyor: ABD yaptırım tehdidini yineledi

HABER MERKEZİ – ABD ile Türkiye arasındaki ‘Rahip krizi’ne ilişkin açıklamada bulunan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, “ABD, rahip Andrew Brunson serbest kalana kadar Türkiye’ye yaptırım uygulamaya hazırdır” dedi.

ABD’den, ev hapsine alınan rahip Andrew Brunson’ın serbest kalmaması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulanacağına yönelik bir açıklama daha geldi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “rahip Andrew Brunson serbest kalana kadar Türkiye’ye yaptırım uygulamaya hazırız” dedi:

“Bu hafta benim önceden dediğim ve ABD Başkanı’nın açıklığa kavuşturduğu üzere rahip Andrew Brunson’ın ev hapsine almak yeterince iyi değil. Ve Amerika Birleşik Devletleri, rahip Andrew Brunson serbest kalana kadar Türkiye’ye yaptırım uygulamaya hazırdır.”

‘Rahip krizi’

Türkiye’de 21 aydır tutuklu yargılanan ve 35 yıl hapsi istenen ABD’li rahip Andrew Craig Brunson adli kontrol kararıyla geçtiğimiz günlerde ev hapsine alındı.

Bu gelişmenin ardından ABD’den, Brunson’ın serbest kalmaması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulanacağı açıklaması geldi.


Trump’tan açık tehdit: Türkiye’ye geniş çaplı yaptırımlar uygulayacağız


ABD Başkanı Donald Trump’tan gelen bu açıklamaya yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Gelen tehditleri asla tolere etmeyiz. Hukuk kuralları herkes için geçerlidir” dedi.

Ayrıca Türkiye ile ABD arasındaki ‘Rahip krizi’ sürerken Türkiye’nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayan tasarı ABD Senatosu’ndan geçti.