Ana SayfaDünyaRedoine Faid helikopterle Fransa’daki bir cezaevinden kaçtı

Redoine Faid helikopterle Fransa’daki bir cezaevinden kaçtı

HABER MERKEZİ – Redoine Faid isimli mahkum, Fransa’nın başkenti Paris’teki bir cezaevinden silahlı kişiler eşliğinde helikopterle kaçtı.

2010 yılındaki bir soygun girişimi sırasında bir polisi öldürdüğü için 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Redoine Faid isimli mahkumun, silahlı kişiler eşliğinde helikopterle cezaevinden kaçtığı bildirildi.

Silahlı üç kişinin helikopterle cezaevinin avlusuna inerek, görüş odasındaki Faid’i cezaevinden kaçırdıkları belirtiliyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre yetkililer, başkent Paris’in güneyindeki Sud-Francilien Cezaevi’nde gerçekleşen kaçışın “dakikalar sürdüğünü” kaydetti.

Firar sırasında kullanılan helikopterin Paris’in kuzeydoğusundaki Gonesse bölgesinde bulunduğu belirtilirken, Faid ve silahlı kişilerin izine rastlanmadı.

Daha önce de cezaevinden kaçmıştı

Cezaevinden ilk kaçışı olmayan 46 yaşındaki Faid, 2013 yılında Sequedin Cezaevi’nden dört gardiyanı rehin aldıktan ve kapıları dinamitle havaya uçurduktan sonra, çalıntı arabayla kaçmıştı.

Fransa’nın kuzeyindeki Lille kentinin yakınlarındaki bu cezaevinde gerçekleşen kaçışı, hapishaneye getirilişinin ilk 30 dakikasında gerçekleştirmişti.

Redoine Faid bu kaçışın ardından Fransa’nın en çok aranan kişisi ilan edilmiş, 6 hafta sonra ise yakalanmıştı.

Previous post
Afganistan'da patlama: En az 19 kişi yaşamını yitirdi
Next post
Gazeteciler Haziran'da tehdit, saldırı ve davaların hedefindeydi