Ana SayfaGüncelSilopi’de bazı evlere bir haftadır elektrik verilmiyor

Silopi’de bazı evlere bir haftadır elektrik verilmiyor

HABER MERKEZİ – Hava sıcaklığının yer yer 50 dereceyi aştığı Silopi’de bazı evlere bir haftadır elektrik verilmiyor. Durumdan etkilenen yurttaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesi için tepkilerini yükseltiyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Yenişehir mahallesinde bulunan 20’yi aşkın eve bir haftayı aşkın süredir elektrik verilmiyor.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre, “Kaçak elektrik kullanımını önlemek” iddiasıyla mahallede bulunan her evin önüne Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panosu (ASOP) kurmak isteyen Dicle Elektrik Dağıtım Araştırma Şirketi (DEDAŞ) tarafından yapılan kesinti ise onlarca yurttaşı mağdur etmeye devam ediyor.

Hava sıcaklığının yer yer 50 dereceyi aştığı kentte, kesintilerin farklı evlere yansımasından endişe eden yurttaşların tepkisi de gün geçtikçe artıyor.

Söz konusu duruma dün yaptıkları yürüyüş ile tepki gösteren kadınlar, hastalarına bakmakta ve günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını dile getiriyor.

Kesintilere tepki veren kadınlardan Sebahat Nas “Ya hepimizin elektriğini kessinler, ya da bizim elektriğimizi kesmesinler” diyerek, yaşadıkları mağduriyete dikkat çekiyor.

Nas, faturalarını yatırmalarına rağmen kesintinin yaşanmasına anlam veremediklerini söylüyor.

Sebahat Nas son olarak, kurulmak istenilen panoların çocuklar için büyük tehlike arz ettiğini savunuyor ve bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

Previous post
Silvan'da günlerdir kayıptı: 14 yaşındaki Yılmaz'ın cansız bedeni bulundu
Next post
İzmir'de suyun ardından ulaşıma da zam geldi