Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞimdi de Bağcılar: Hastaneye getirilen 392 hamile çocuk adli makamlara bildirilmedi

Şimdi de Bağcılar: Hastaneye getirilen 392 hamile çocuk adli makamlara bildirilmedi

HABER MERKEZİ – İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çoğu Suriyeli 392 çocuk gebeliği vakasının adli makamlara bildirilmediği ortaya çıktı.

İstanbul’da bulunan Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen 2017 yılı boyunca 348’inin gebeliği kesinleşmiş 392 çocuk gebeliği vakasının adli makamlara bildirilmediği ortaya çıktı.

ODA TV’den Barış Terkoğlu’nun haberine göre, olay 7 Mayıs 2018 tarihinde yapılan şikayetle ortaya çıktı.

Bunun üzerine Bakırköy Başsavcılığı olay ve hastanede görevli 59 sağlık görevlisi hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul Valiliği de aralarında Başhekim Profesör Ahmet Yaser Müslümanoğlu’nun da bulunduğu 59 sağlık görevlisi hakkında “Suçu bildirmeme” gerekçesiyle 16 Mart 2018’de soruşturma izni verdi.

Valiliğin soruşturma izninin kesinleşmesinin ardından sağlık görevlilerinin ifadesine başvurulacak.

Valiliğin konuyla ilgili kararında ‘2017 yılında 18 yaş altı gebeliğini teşhis ve tespit ettikleri çocuk gebeleri, bildirim yükümlülüğüne rağmen bildirmeyerek ‘sağlık meslek mensuplarının suçu bildirmemesi fiilini’ işledikleri’ iddiasıyla soruşturma açılmasına izin verildiği kaydedildi.

Çocukların çoğu Suriyeli

348 çocuktan birinin 13 yaşında, 14’ünün 14 yaşında, 36’sının 15 yaşında, 95’inin 16 yaşında ve 203’ünün 17 yaşında olduğu belirtilen ilgili kararda, çocukların gebe olmasına rağmen kadın hastalıkları ve doğum bölümü yerine dahiliye ya da çocuk hastalıkları bölümlerinde hasta kaydı açıldığı ifade edildi.

Kararda çocukların çoğunluğunun Suriyeli olduğu belirtilerek şöyle denildi:

“16 yaş altı 50 gebe çocuktan sadece 21’i için bildirimde bulunulduğuna ilişkin tarih kaydı bulunduğu, bu çocuklardan 49’unun Suriyeli birinin Türk vatandaşı olduğu görüldü.”

Bir hastanede de 115 çocuk gebeliği bildirilmemişti

İstanbul’da Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne 5 aylık süreçte hamile bırakılan toplam 115 çocuğun getirildiği ve bu bilginin adli birimlere bildirilmediği ortaya çıkmıştı.

Olay üzerine soruşturma başlatılıp, dava açılmıştı.