Ana SayfaGüncelTers kelepçe takılıp biber gazı sıkılan 82 yaşındaki Topal yaşamını yitirdi

Ters kelepçe takılıp biber gazı sıkılan 82 yaşındaki Topal yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Giresun’da polisin biber gazı sıktıktan sonra yerde sürükleyip ters kelepçe takarak gözaltına almak istediği 82 yaşındaki Yusuf Topal kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Açığa alınan iki polis ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Giresun’da yürüme güçlüğü çeken Fatma Topal’ın kronik hastalığı için kullandığı ilaçları bitince, 82 yaşındaki eşi Yusuf Topal yeni ilaçları yazdırmak ve evde bakım hizmeti kararının uygulanmasını sağlamak amacıyla 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi’ne gitti.

Doktor Ö.Y.’ye başvuran Yusuf Topal, eşi adına düzenlenen sağlık kurulu raporunu göstererek ilaçları reçeteye yazdırmak istedi. Ancak doktor, hastayı görmeden ilaçları yazamayacağını belirtti.

Topal ise evde bakım hizmeti kararı olduğuna dair raporu göstererek, sağlık görevlilerinin eve gelmesini talep etti.

Ters kelepçe takıldı, biber gazı sıkıldı

Diken’in aktardığı habere göre doktor Ö.Y. ile Yusuf Topal arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında doktorun çağırması üzerine, polis ekipleri sağlık merkezine geldi.

Polisler, Topal’ı gözaltına almak istedi. Polislere direnen 82 yaşındaki Topal darp edilerek polis aracına bindirilmek istendi.

Ters kelepçe takılan ve biber gazı sıkılan Topal, bu sırada fenalaşarak yere yığıldı.

Polisler, yerde sürükleyerek araca bindirdikleri Yusuf Topal’ı Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen Topal, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Aile suç duyurusunda bulundu, iki polis açığa alındı

Olaydan sonra aile, Giresun başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Topal’ın zor kullanılarak gözaltına alınmak istendiği görüntüler delil olarak savcılığa sunuldu.

Soruşturma kapsamında iki polis açığa alındı. Polisler, ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Savcılık, olaya ilişkin kayda alınan görüntülerle sağlık merkezinin güvenlik kamerası kayıtlarını aldı.

Aileden doktora tepki

Yaşananlarla ilgili konuşan Yusuf Topal’ın oğlu Ahmet Topal, “Biz doktordan şunu beklerdik, raporlu olan ilaçlarını yazamayacaksa bunların nasıl yazılabileceğini babama izah etmesini ve ona bir yol göstermesini isterdik. Bunun devlet hastanesinden bir doktor çağrılarak yapılabileceğini izah etmiş olsaydı, babam da bunu anlayışla karşılayacaktı ve bu olayların hiçbiri yaşanmayacaktı. Doktorun tamamen fevri davranarak o polisleri oraya çağırması ve hiçbir şekilde yardımcı olmadan herhalde kendi emellerini tatmin etmesiydi, doktorluk içgüdülerini ön plana çıkarmasıydı” diye konuştu.

Avukat: Kalp krizi geçiren hasta darp edildi

Ailenin avukatı Hicran Akkaya Şenol da sağlık merkezindeki doktorun evde hizmet vermek yerine, görevi kötüye kullanarak polis çağırdığını söyleyerek, şunları anlattı:

“Bu kadar meslek hayatımda gözaltı işlemlerine şahit oldum, fakat ilk defa kalp krizi geçiren bir hastaya bu şekilde bir işlemin yapıldığını görüyorum. Sadece evinden ilaç almak için çıkan birinin medet almak yerine eceli alarak eşinin yanına gitmesini bir Türk vatandaşı, bir avukat ve ailenin bir ferdi olarak içimiz kaldırmıyor.”