Ana SayfaÇalışma YaşamıTez-Koop-İş’te mobbinge maruz kaldı, işten çıkarıldı: Kadınlardan Deniz Bozdemir’e destek

Tez-Koop-İş’te mobbinge maruz kaldı, işten çıkarıldı: Kadınlardan Deniz Bozdemir’e destek

HABER MERKEZİ – Tez-Koop-İş Sendikası’nda çalışan Deniz Bozdemir, Haziran ayında hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığını söyledi. İşyerinde mobbinge uğradığını belirten Bozdemir’e destek olmak için açıklama yapan emek ve meslek örgütlerinden kadınlar, “Sendikanın emek ve kadın düşmanı uygulamaları kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Türk-İş’e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası’nda, uluslararası ilişkiler uzmanı ve Tez-Koop-İş kadın dergisi yazarı olarak çalışan Deniz Bozdemir, 12 Haziran 2018’de kendisine hiçbir gerekçe sunulmadan işten çıkarıldığını söyledi.

Çalıştığı süre boyunca mobbinge maruz bırakıldığını belirten Bozdemir yaptığı açıklamada, “Bu işten çıkarma erkek egemen sendikal anlayışla mücadelenin gerekliliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir” ifadelerini kullandı.

Bozdemir açıklamasında, 4 yıl önce Anadolu Ajansı’nda da “yandaş sendikaya üye olmadığı” ve “sendikal örgütlenmedeki ısrarı” sebebiyle işten çıkarıldığını kaydetti.

Bozdemir’in işten çıkarılmasının ardından Tez- Koop- İş Sendikası Kadın Dergisi Editörü Necla Akgökçe de derginin çıkış amaçlarından birinin “kadınların çalışma yaşamında karşılaştıkları hak ihlallerini görünür kılıp, onların insan haysiyetine yaraşır koşullarda çalışmalarına katkıda bulunmak” olduğunu hatırlatarak editörlük görevinden istifa etti.

Ardından derginin yazar kadrosunda çalışan Serpil Çakır, Melda Yaman Öztürk, Vahide Bilir, Aslı Alpar ve Müdrike Şenkol da Bozdemir ile dayanışmak için dergiden ayrıldı.

Bozdemir’e kadınlardan destek

Bozdemir’e bir destek de İstanbul Emek ve Meslek Örgütlerinden kadınlardan geldi.

Yazılı bir açıklama yapan kadınlar, “Üyelerinin büyük bir kısmı kadın olan bir sendikanın, kadın mücadelesini bir vitrin olarak görmesi ve tüzüğünü hiçe sayarak mobbing, işten atma gibi emek düşmanı, kadın düşmanı uygulamalarda yer alması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Sendikaya bu politikalarına son verme çağrısında bulunan kadınlar, Bozdemir’in işe geri alınması gerektiğini vurguladı.

Kadınların yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakan Albayrak'tan enflasyon ve Merkez Bankası açıklaması
Sonraki Haber
Antep'te taksicilik yapan Gülay Gönülalan: Erkekler kadınların gücünden çekiniyor