Ana SayfaÇalışma YaşamıTOFAŞ’ın ardından bir fabrikada daha üretime ara veriliyor

TOFAŞ’ın ardından bir fabrikada daha üretime ara veriliyor

HABER MERKEZİ – TOFAŞ’a otomotiv parça üretimi yapan Kocaeli’de kurulu Sumiriko Hose fabrikasında üretime 3 hafta ara verileceği duyuruldu. Daha önce TOFAŞ’ta da üretime ara verileceği açıklanmıştı.

TOFAŞ’a otomotiv parça üretimi yapan Kocaeli’de kurulu Sumiriko Hose fabrikasında da üretim bir süreliğine duruyor.

Fabrikada üretime toplam 3 hafta ara verileceği duyurulurken, işçiler daha önce kriz döneminde de üretim duruşlarının gerçekleştiğini ve sonrasında işten atmaların yaşandığını ifade etti.

Evrensel’in haberine göre, Kocaeli’de TOFAŞ’a otomotiv parça üretimi yapan Sumiriko Hose fabrikasında çalışan işçiler TOFAŞ’ta yaşanan duruşlar neticesinde kendi fabrikalarının da durduğunu dile getirdi.

İşçiler, işe gelmedikleri günlerde eğitime mi çağrılacaklarını yoksa yıllık izne mi çıkarılacaklarını henüz bilmediklerini söyledi.

2009 krizinde TOFAŞ’ın siparişlerinin düşmesi üzerine haftalık çalışma günlerinin de düşürüldüğünü belirten işçiler, kriz olduğunda ilk vazgeçilenin işçi hakları olduğunu ve işten çıkarmaların hızlıca yaşandığını belirterek, krizin faturasını kabul etmemek için birlik olmanın önemini vurguladı.

TOFAŞ ve Ford’da da üretime ara

Koç Holding’e bağlı otomotiv sanayi şirketi TOFAŞ, bu ayın başında Bursa’daki fabrikasında yıllık planlı bakım/onarım çalışmaları ve stok planlaması nedenleriyle Temmuz ve Ağustos aylarında üretime toplam 18 işgünü ara verileceğini açıklamıştı.

TOFAŞ’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada şöyle denilmişti:

“Şirketimiz Bursa fabrikasında yıllık planlı bakım/onarım çalışmaları ve stok planlaması nedenleri ile Temmuz ayında aralıklı olarak toplamda [en fazla] 8 işgünü ve Ağustos ayının ikinci ve üçüncü haftasında 10 işgünü olmak üzere toplam [en fazla] 18 işgünü üretime ara verilecektir. Bu dönemde çalışanlarımız yıllık izin hakkedişlerini kullanacak  olup, fabrikamızda  nöbetçi personel ile sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecektir. Normal üretim sürecine 27 Ağustos tarihinde başlanacaktır.” 

Ayrıca Kocaeli’de kurulu Ford Otosan’da da yurt dışından ithal edilen şanzıman eksikliği nedeniyle 3 gün (16, 20 ve 21 Temmuz) üretim durmuştu.

Previous post
Trump 'tam bir rezalet' demişti: ABD'li rahip Brunson ev hapsine alındı
Next post
Mars'ta ilk defa geniş çaplı bir göl bulundu