Ana SayfaGüncelTuncel Bakırhan’a 10 yıl hapis cezası

Tuncel Bakırhan’a 10 yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – Yerine kayyum atanan Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan’a, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 10 yıl 15 gün hapis cezası verildi.

Tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyum atanan Demokratik Bölgeler Partili (DBP) Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan hakkında, “örgüt üyesi olmak”, 18 kez “örgüt propagandası yapmak” ve 2 kez “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek veya yönetmek” suçlarından 111 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan davanın karar duruşması dün Siirt 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bakırhan, duruşmaya Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Savcı esas hakkındaki mütalaasında Tuncel Bakırhan’ın dosyadaki suçlamalardan cezalandırılmasını talep ederken, Bakırhan yaptığı savunmada uzun süredir siyaset yaptığını belirterek, üzerine atılı suçları reddederek tahliyesini ve beraatını istedi.

Avukatların savunmalarını tamamlamasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bakırhan’a “örgüt üyesi olmak”tan 8 yıl 9 ay, “örgüt propagandası yapmak”tan ise 1 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verdi.