Ana SayfaGüncelTürkiye’den Hollanda’ya ‘Sessiz Çığlık Bisiklet Turu’

Türkiye’den Hollanda’ya ‘Sessiz Çığlık Bisiklet Turu’

HABER MERKEZİ – Engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla Türkiye’den Hollanda’ya ‘Sessiz Çığlık Bisiklet Turu’ düzenlenecek.

Uluslararası Barikat Film Festivali kapsamında, engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve duyarlılık oluşturmak için Türkiye’den Hollanda’ya “Sessiz Çığlık Bisiklet Turu” düzenlenecek.

İstanbul’da Pazar günü Hollanda Başkonsolosluğu’ndaki törenin ardından saat 11:00’de Galatasaray Lisesi önünden başlayacak tura, işitme ve ortopedik engellilerden oluşan bisikletli engelli grubu katılacak.

Bisiklet turu Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Avusturya, Almanya, İsviçre, Fransa, Lüksemburg ve Belçika’yı kapsayacak.

Tur, engellilerin sorunlarını içeren bir açıklama, film gösterimi ve konser ile 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Hollanda’nın Lahey kentindeki Uluslararası Adalet Divanı önünde sona erecek.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre “Bir düş kuruyoruz…Barikatsız bir dünya için!” sloganını benimseyen Uluslararası Barikat Film Festivali yönetimi, amaçlarını şöyle açıklıyor:

“Bizler, engellilerin beklentilerini, duygularını, hayata bakışlarını yaşama katılımlarını ,hayatın içinde aktif rol alarak nasıl üretici bir hale geldiklerini ve bu düzeye erişebilecekleri konusunda katkı sağlamak amacı ile sanatın ve sporsun her alanında faaliyet göstermek için çalışmalar ve projeler yapıyoruz.”