Ana SayfaGüncelTutuklu gazeteci Berzan Güneş 7 Ağustos’ta hakim karşısına çıkacak

Tutuklu gazeteci Berzan Güneş 7 Ağustos’ta hakim karşısına çıkacak

HABER MERKEZİ – 7 Ağustos’ta hakim karşısına çıkacak tutuklu gazeteci Berzan Güneş’in duruşması MLSA ve IPI tarafından izlenecek.

11 Haziran’da haber takibi yapmak için Şırnak merkeze giderken polis kontrol noktasında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Mezopotamya Haber Ajansı muhabiri Berzan Güneş, 7 Ağustos’ta hakim karşısına çıkacak.

Yaptığı haberler ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla suçlanan Güneş’in ilk duruşması Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Gazeteci Güneş, tutuklu bulunduğu Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’nde avukatı Engin Kızılay ile Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) avukatlarından Zelal Pelin Doğan tarafından ziyaret edildi.

Berzan Güneş’in durumunun iyi olduğunu aktaran Av. Zelal Pelin Doğan, MLSA’nın yanı sıra Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (International Press İnstitute-IPI) de duruşmayı takip edeceğini ifade etti.

Doğan, “MLSA olarak tutuklu gazetecilerin, ifade özgürlüğü ihlal edilen bireylerin ve her türlü hak ihlallerinin takipçisi olacağız” dedi.

Previous post
“ABD, Türkiye üzerindeki ekonomik baskıyı artıracak”
Next post
'Ekmek zammı'na ilişkin Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama