Ana SayfaGüncelTutuklu gazeteci İdris Yılmaz’a bir hapis cezası daha

Tutuklu gazeteci İdris Yılmaz’a bir hapis cezası daha

HABER MERKEZİ – Korucuların bir çocuğa şiddet uyguladığı görüntüleri haber yaptığı gerekçesiyle hakkında “basın yoluyla iftira” davası açılan tutuklu gazeteci İdris Yılmaz’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Tutuklu gazeteci İdris Yılmaz’ın, Van’ın Erciş ilçesinde korucuların bir çocuğa şiddet uyguladığı görüntüleri haberleştirdiği gerekçesiyle “basın yoluyla iftira” iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Yılmaz, Erciş 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dördüncüsü görülen davanın duruşmasına tutuklu bulunduğu Elazığ 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmaya avukatlar, Yılmaz’ın ailesi katılırken, Yılmaz’dan şikayetçi olan korucular gelmedi.

Yılmaz savunmasında önceki ifadesine ek olarak “Ben gazeteciyim ve kamu yararına bir görev yürüttüm” dedi ve suç unsuru olarak sunulan haberine ilişkin şunları söyledi:

“Haberime konu olan kamu görevlileri, görevlerini kötüye kullanmıştır. Savunmasız bir çocuğa şiddet uygulamıştır. Yapmış olduğum haberin videosu ve kaynağı var ve bu haber görgü tanıklarının beyanları doğrultusunda iddia üzerine yapılan bir haberdir. Burada yargılanması gereken kişiler, o şahıslar olması gerekirdi. Fakat nedense yargılanan ben oldum. Yapmış olduğum haberin ‘Fikir ve Basın Özgürlüğü’ kapsamında değerlendirilmesini istiyorum ve beraatımı talep ediyorum.”

‘Korucular yaşananları doğruluyor’

Yılmaz’ın avukatı Savaş Avcı ise “Müvekkilim hakkında hazırlanan iddianameye baktığımda içim acıyor. İddianamenin bir cümlesinde öyle bir vahim durum var ki, iddia makamı delillerin tamamını topladıktan sonra kuvvetli suç şüphesi varsa davayı açar yoksa takipsizlik kararı verir. İddia makamı neden iddianamede ‘takdir yetkim yoktur’ demiştir” dedi.

Avcı sözlerine şöyle devam etti:

“Dosya arasına bakıldığı zaman iki müşteki bulunmaktadır. İkisi de güvenlik korucusu konumundadır. Bir olay yaşanıyor, çocuklar bir yere girmeye çalışıyor ama güvenlik korucuları bunu engelliyor. Korucular ilk celsede vermiş oldukları ifadelerinde; ‘Çocuk da olabilir büyük bir insan da olabilir. Sadece uzaklaştırmak amacıyla davrandık’ diye beyanda bulunarak yaşanan durumu doğruluyor.”

1 yıl 3 ay hapis cezası

Yapılan savunmaların ardından savcının aynı yöndeki mütalaası doğrultusunda kararını veren mahkeme heyeti, gazeteci Yılmaz’a “Basın yoluyla iftira ve hakaret ettiği” gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Previous post
HDP'li vekillere 'cenaze soruşturması'
Next post
Başkanlık sisteminde hangi kuruluş, nereye bağlandı?