Ana SayfaGüncelTutuklu gazetecilerin Kürtçe kitap talebine ‘çeviri bedeli’ engeli

Tutuklu gazetecilerin Kürtçe kitap talebine ‘çeviri bedeli’ engeli

HABER MERKEZİ – Elazığ Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteciler Mehmet Güleş ile İdris Yılmaz, psikolojik tacize maruz kaldıklarını belirtti. Gazeteciler, Kürtçe kitap taleplerinin ise ‘çeviri bedeli’ istenerek engellendiğini kaydetti.

Elazığ Yüksek Güvenlikli 1 No’lu Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteciler Mehmet Güleş ile İdris Yılmaz, cezaevinde psikolojik tacize maruz kaldıklarını, mektuplaşmalarının engellendiğini ve Kürtçe kitapların kendilerine verilmediğini söyledi.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) Hukuk Birimi’nden Zelal Pelin Doğan’ın 25 Temmuz Çarşamba günü cezaevinde ziyaret ettiği gazetecilerden İdris Yılmaz, tutukluların talep ettikleri Kürtçe kitapların verilmesi için ise ‘tercüman bedeli’ talep edildiğini bildirdi.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın (MA) haberine göre Yılmaz, kitabı isteyen tutuklunun 1000 lira tutarında ücret ödemesi gerektiğini aktardı.

Gazeteciler ayrıca gardiyanların geceleri bağırarak tutuklu kişileri uyandırdığını ve ırkçı marşlar söylediklerini kaydederek, psikolojik tacizlere maruz kaldıklarını belirtti.

“AYM başvurusunu tamamlamak üzereyiz”

Gazeteci İdris Yılmaz’ın yargılandığı dava hakkında bilgi veren MLSA Koordinatörü avukat Veysel Ok, “İdris için Anayasa Mahkemesi (AYM) başvuru sürecini tamamlamak üzereyiz” dedi.

Ok, “İdris’in başvurusunda tutuklanmasının hem ifade özgürlüğü hem de kişi güvenlik hakkının ihlal edildiğini söylüyoruz. AYM’den gazeteciliği hedef alan bu tutuklamanın hukuksuz olması nedeniyle tedbir ve öncelikli inceleme talep edeceğiz. İdris’in hukuki süreci konusunda oldukça umutluyuz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul için sağanak uyarısı
Sonraki Haber
Fotoğraflarla: “Yılın Astronomi Fotoğrafçısı” yarışmasında finale kalan kareler