Ana SayfaDünyaYasak kalktı baskı sürüyor: Suudi Arabistan’da bir kadının aracı kundaklandı

Yasak kalktı baskı sürüyor: Suudi Arabistan’da bir kadının aracı kundaklandı

HABER MERKEZİ – Kadınlara yönelik araç kullanma yasağının kısa süre önce kalktığı Suudi Arabistan’da bu uygulamaya karşı olanlar Mekke’de bir kadının arabasını ateşe verdi.

Dünyada kadınların araba kullanmasının yasak olduğu tek ülke olan Suudi Arabistan’da bu yasak 24 Haziran’da sonlandırılmıştı.

Ülkedeki Ukaz gazetesinin haberine göre Mekke bölgesindeki el-Cumum kentinde yaşayan Selma Şerif isimli kadının arabası, yasağın kaldırılmasına karşı olanlar tarafından kundaklandı.

Mahallesindeki erkeklerin sürekli sözlü tacizlerine maruz kaldığını belirten Şerif, işe gidiş-gelişi sırasında “kadınlarımız araç sürmez” şeklinde uyarılar aldığını ancak borçla aldığı aracını yakacak kadar ileri gideceklerini aklından geçirmediğini söyledi.

Şerif o anları cep telefonu kamerası ile kaydetti.

İki kişi gözaltına alındı

Yetkililere seslenen Şerif, toplumu kendi isteklerine göre dizayn etmeye çalışan bu kişilere karşı önlem almaları çağrısında bulundu.

Konuya ilişkin emniyetten yapılan açıklamada kundaklama olayıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Söz konusu kişilerin bölge sakinlerinden olup aracı yakmak için bir istasyondan benzin aldıklarına işaret edilen açıklamada, şüphelilerin savcılığa sevk edildiği ifade edildi.