Ana SayfaGüncel‘Yasal dayanağı eksik’ denilerek kapatılmıştı: İzmir Alman Okulu yeniden açılıyor

‘Yasal dayanağı eksik’ denilerek kapatılmıştı: İzmir Alman Okulu yeniden açılıyor

HABER MERKEZİ – “Yasal dayanağı eksik” olduğu iddiasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatılan İzmir Alman Okulu’nun yeniden açılacağı belirtildi.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı özel İzmir Alman Okulu Haziran ayında “yasal dayanağı eksik” olduğu iddiasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatılmıştı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre yapılan görüşmelerin ardından okulun yeniden açılacağı bildirildi.

Okul müdürü Dirk Philippi, Alman haber ajansı dpa’ya yaptığı açıklamada, “Çok mutluyum. Ağustos ayında başlayacak olan yeni öğretim yılında okulu gecikmeden açabileceğiz” dedi.

İki ülke arasında birçok görüşme yapılmıştı

Öte yandan İzmir’in Urla ilçesindeki Özel Alman Okulu’nun müdürü Dirk Philippi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulun bulunduğu Urla’dan yetkililerin bulunduğu bir heyetin polis eşliğinde okula geldiğini bildirmişti.

Philippi, yazılı ve sözlü olarak okulun kapatıldığını tebliğ ettiklerini ifade ederken, karara gerekçe olarak “yasal dayanak eksikliğinin” gösterildiğini belirtmişti.

Philippi, “Okulun kesinlikle geçici bir süre için kapatıldığını varsayıyorum” ifadelerini kullanarak, yetkililerle yapılan görüşmelerin olumlu ilerlediğini söylemişti.

Okulun mühürlenmesinin ardından Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği ve Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı arasında birden fazla görüşme yapılmıştı.

Alman vatandaşlarının yanı sıra Türkiye vatandaşlarının da okula kayıt yaptırıp yaptıramayacağı konusunun da görüşmelerde gündeme gelmesi bekleniyordu.

İzmir Alman Okulu hakkında

Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği’ne bağlı İzmir Alman Okulu 2008 yılında kuruldu.

Bünyesinde anaokulu da bulunan okulda 2 ila 20 yaş grupları arasında 180 çocuk eğitim görüyor.

Yaklaşık 40 çalışanı olan okulda yeni eğitim yılının 27 Ağustos’ta başlaması öngörülüyor.