Ana SayfaGüncelYıldırım’dan KHK ve bedelli askerlik açıklaması

Yıldırım’dan KHK ve bedelli askerlik açıklaması

HABER MERKEZİ – Başbakan Yıldırım, bu gece son OHAL kararnamesinin yayınlanacağını duyurdu. KHK ile ihraçların çoğunlukla Emniyet ve TSK’den olacağını belirten Yıldırım, bedelli askerlik ile ilgili de açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, bugün yayınlanması beklenen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hakkında konuştu.

“Son OHAL KHK’sı bu gece yayınlanacak” diyen Yıldırım, kararname ile ihraçların olacağını da belirtti.

Pek çok kurumdan ihraçların olacağını söyleyen Yıldırım, “KHK ile ihraçlar ağırlıklı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden” dedi.

Bedelli askerlik

Gündemdeki bir diğer konu olan bedelli askerlik ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

“Konuyla ilgili henüz verilmiş bir karar yok ama böyle bir ihtiyacın olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Benim düşüncem çok daha radikal, ben bunun (bedelli askerlik) geçici bir düzenleme olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bedelli askerlik tatil dönüşü Meclis’in öncelikli konusu olacak. Benim ısrarım, sıradan bir bedelli çıkarmanın derdimize derman olmayacağı ve askerlik bekleyen arkadaşların beklentilerini de karşılamayacağı yönünde.”

Cumhurbaşkanlığı KHK’leri geliyor

Başbakan Yıldırım daha önce de, OHAL’i kaldırmadan son bir KHK yayınlayacaklarını duyurmuştu.

Yıldırım, dün yaptığı açıklamada “Yarın yayınlayacağımız son kararnamede, OHAL kalktığında terörle mücadelenin zafiyete uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak. Yeni kabine Pazartesi (9 Temmuz) açıklanacak ve OHAL de böylece tamamlanmış olacak” demişti.

Türkiye’de bugün çıkan haberlerde, “10 binden fazla ihraç olabileceği ve OHAL kalktıktan sonra kolluk kuvvetlerine daha fazla yetki verecek bir madde yer alabileceğine” dair kulis bilgileri yer almıştı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Temmuz’da yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilecek ve bununla birlikte OHAL KHK’lerinin yerini Cumhurbaşkanlığı kararnameleri alacak.

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada “Pazartesi günü, yemin törenimizin hemen ardından yayınlayacağımız 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı KHK’sı ile yeniden organize edilmiş haliyle bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi de inşallah açıklıyoruz” demişti.




Önceki Haber
Kanser tedavisinde 'artık hiçbir ücretin alınmayacağı' gerçeği yansıtıyor mu?
Sonraki Haber
Sezen Aksu hayvan hakları için yazdı: Üzerime düşeni yapmaya hazırım