Ana SayfaDünyaYunanistan Başbakanı: Yangınların tüm siyasi sorumluğunu kabul ediyorum

Yunanistan Başbakanı: Yangınların tüm siyasi sorumluğunu kabul ediyorum

HABER MERKEZİ – Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, onlarca insanın hayatını kaybettiği orman yangınlarının tüm siyasi sorumluluğunu kabul ettiğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, başkent Atina yakınlarında çıkan ve 80’i aşkın kişinin yaşamını yitirmesine neden olan orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı.

Çipras, tüm siyasi sorumluluğunu kabul ettiğini açıkladı, gazetecilere “Sizi buraya kabinemin ve tüm Yunan halkının önünde bu trajedinin tüm siyasi sorumluluğunu aldığımı söylemek için çağırdım” dedi.

Yunanistan Başbakanı, sözlerine “Çok karmaşık duygular içindeyim… İnsanların beklenmedik ve haksız bir şekilde hayatlarını kaybetmesinin acısını ve ağırlığını hissediyorum. Aynı zamanda yaptığımız her şeyin doğru olup olmadığı konusunda da büyük ızdırap çekiyorum” diye devam etti.

Aleksis Çipras, insanların yardımına zamanında gidemedikleri için itfaiyecilerin suçlanamayacağını savundu, bölgedeki “kaçak yapılaşma” ile ilgili olarak hızlı şekilde adım atılacağını da öne sürdü.

Yunanistan’da muhalefet, orman yangınlarına yeterince hızlı cevap vermemekle eleştirdiği Çipras hükümetine özür dilemesi için baskı yapıyordu.

Ülkedeki sosyalist örgütler ittifakı ANTARSYA ise yangınlar nedeniyle yaşanan ölümlerin itfaiye ve diğer sosyal hizmetler yerine silah harcamalarına kaynak ayıran hükümetten kaynaklandığını belirtirken, yaşananların kemer sıkma politikaları ve spekülasyon peşindeki sermayeden ayrı düşünülemeyeceğini vurgulamıştı.


Yunanistan’daki yangın: “Ciddi belirtiler var, kasten çıkarılmış olabilir”