Ana SayfaGüncelABD yineledi: Brunson konusu oldukça hassas, endişeliyiz

ABD yineledi: Brunson konusu oldukça hassas, endişeliyiz

HABER MERKEZİ – Türkiye ile ABD arasında krize neden olan rahip Brunson’la ilgili son bir açıklama ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert’den geldi. “Brunson için endişeliyiz” diyen sözcü, konunun ‘oldukça hassas’ olduğunu ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Amerikalı rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılması talebini yinelerken “Endişe duymaya devam ediyoruz, konu hassas” diye konuştu.

Diken’in aktardığına göre Sözcü Nauert, günlük basın toplantısında yaptırımların neler olabileceği sorusu üzerine şunları söyledi:

“Başkan Yardımcısı Mike Pence yaptırımların gerçek bir risk olduğunu dile getirdi. Bu yaptırımların ne olabileceği ya da hangi konuları kapsayabileceği konusunda yorum yapamam. Brunson’ın evine gönderilmesini istiyoruz. Kendisi masum. Türkiye’de uzun süredir ABDhapiste tutulmasından endişe duymaya devam ediyoruz.”

Konuyla ilgili ısrarla gelen diğer soruları yanıtsız bırakan Nauert, “Daha fazla yorum yapmayacağım. Türk yetkililerle görüşmeye devam ediyoruz. Dışişleri Bakanı Pompeo Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’yla haftasonu görüştü. Daha fazla bir şey söylemeyeceğim. Oldukça hassas bir konu” diye konuştu.

Ne olmuştu?

İzmir’de “terör örgütlerine yardım ve casusluk yaptığı” iddiasıyla iki yıldır tutuklu yargılanan rahip Brunson, 25 Temmuz’da ev hapsine alınmıştı.

Ancak rahibin tamamen serbest bırakılmasını isteyen ABD, yetersiz bulduğu karara ‘yaptırımlar uygulama’ tehdidiyle karşılık vermişti.

Previous post
Kayıt altına alınabilenler: Afrin'de en az 25 sivil öldürüldü, 57 kişi zorla kaybedildi
Next post
Ankara Belediyesi'nde 3 bürokrat cinsel istismardan açığa alındı