Ana SayfaDünyaABD’deki yangın kontrol altına alınamadı: 14 bin kişi için tahliye emri

ABD’deki yangın kontrol altına alınamadı: 14 bin kişi için tahliye emri

HABER MERKEZİ – ABD’nin California eyaletinin kuzeyinde kontrol altına alınamayan yangınlarla ilgili yeni uyarılarda bulunan yetkililer, 14 bin kişi için tahliye emri verdi.

ABD’nin California eyaletinin kuzeyindeki Shasta bölgesindeki çalılık alanda geçen hafta başlayan ve 6 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan yangın hala tamamen kontrol altına alınamadı.

Bunun üzerine ABD Orman Hizmetleri Başkanlığından yetkililer, Mendocino Milli Ormanı sınırı ve Lake ile Colusa bölgeleri arasındaki sınır bölgesi boyunca etkili olan yangın nedeniyle bölgedeki 14 bin kişi için tahliye emri verildiğini açıkladı.

AA’da yer alan habere göre yangın çıkan alanın yüzde 39’unda kontrol sağlanmasına rağmen, 506 kilometrekarelik alanın hala yangının etkisi altında olduğu belirtildi.

Yetkililer, San Francisco’nun kuzeyindeki engebeli arazide çıkan ve 16 evin hasar görmesine neden olan yangının, büyümeye devam ettiğini belirten belirterek, alevlerin 8 binden fazla bina için risk oluşturduğunu aktardı.

Yaklaşık 20 bin kişi tahliye edildi

Daha önce yapılan açıklamada da binden fazla evin yandığı bildirilmişti.

Mendocino ve Lake County bölgelerini etkisi altına alan yangın nedeniyle hafta başından bu yana yaklaşık 20 bin kişi tahliye edilmişti.

Bu arada dün eyaletin Sierra Nevada bölgesinde de en az 3 yeni yangının çıktığı belirtilmişti.

Previous post
İsveç'te polis oyuncak silah taşıyan down sendromlu genci öldürdü
Next post
Bir işçi 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten gözaltına alındı