Ana SayfaGüncelAKP kongresinde Erdoğan’dan ABD’ye ‘ekonomik darbe’ suçlaması

AKP kongresinde Erdoğan’dan ABD’ye ‘ekonomik darbe’ suçlaması

HABER MERKEZİ – Partisinin 6. Olağan Kongresi’nde yeniden AKP Genel Başkanı seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’yi kastederek “Bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız” dedi, “Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya çalıştılar” diye de ekledi. Sınır ötesi operasyonların süreceğine de işaret eden Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin “Türkiye’nin en büyük yatırımı olacak bu stratejik projeyi mutlaka gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Kongrede AKP MKYK’si de belli olurken, yeni kabinede bulunmayan Bekir Bozdağ’a parti yönetiminde de yer verilmedi. Öte yandan kongrede yapılan değişiklik ile 24 Haziran seçimlerinde yapılan ‘siyasi parti seçim ittifakı’ AKP tüzüğüne girdi.

AKP’nin 6. Olağan Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda yapıldı.

Başkanlık sisteminde ilk kez gidilen kongre öncesi salon önünde toplanan AKP’lilere seslenen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni sistemle ilk kongremizi yaparak inşallah dünyaya farklı bir mesaj vereceğiz” dedi.

Erdoğan ayrıca, “Onların dolarları varsa bizim Allah’ımız var ve yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Bugüne kadar bizi çökertemediler, bundan sonra da çökertemeyecekler” ifadesini kullandı.

Erdoğan: Ekonomik darbe yapmaya çalıştılar

Kongre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salona gelmesiyle başladı.

Erdoğan, konuşmasında ekonomideki gidişata ilişkin değerlendirmelerde bulundu, “Birileri bizi güya ekonomi, yaptırım, kur, döviz, faiz, enflasyonla tehdit ediyor. Onlara diyoruz ki; oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz” dedi.

Ülke ismi vermeden ABD’yi de hedef alan Erdoğan, “Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız” diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Dışarıdan kurdukları tuzaklar yetmedi, içeridekileri harekete geçirdiler. Sokak darbesi yapmaya çalıştılar. Yargı darbesi yapmaya çalıştılar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya çalıştılar.”

“Sınır ötesi operasyonları genişleterek devam ettireceğiz”

Sınır ötesi operasyonların süreceğine de işaret eden Erdoğan, şunları dile getirdi:

“Türkiye’nin sınır güvenliğinin sınır ötesinden başladığı inancıyla yürüttüğümüz operasyonları genişleterek devam ettireceğiz. Suriye ve Irak’tan ülkemize yönelen tehditleri ne pahasına olursa olsun kaynağında kurutmakta kararlıyız. Daha önce Cerablus’ta, El Bab’da, dün Afrin’de ne yaptıysak Suruç’tan Cizre’ye kadar olan sınırlarımız boyunca aynısını yapacağız.”

‘Kanal İstanbul’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi’nin mutlaka yapılacağını belirterek, şunları söyledi:

“Kanal İstanbul’u hayata geçirmek için kolları sıvadık. Kanal İstanbul, 43 kilometre. Her iki tarafında inşallah iki butik şehir oluşturacağız. Böylece Kanal İstanbul ile birlikte dünyaya büyük bir mesaj vereceğiz. Türkiye’nin en büyük yatırımı olacak bu stratejik projeyi mutlaka gerçekleştireceğiz. Kanal İstanbul ile birlikte dünyaya büyük bir mesaj vereceğiz.”

AKP’nin yeni MKYK listesi

Erdoğan’ın konuşmasının ardından kongrede AKP’nin en üst düzey karar alma organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri de seçildi.

50 kişilik listeye 29 yeni isim girerken, yeni kabinede bulunmayan Bekir Bozdağ’a parti yönetiminde de yer verilmedi.

AKP’nin yeni MKYK listesinde yer alan isimler şöyle:

Ahmet Arslan, Ahmet Sami Ceylan, Ahmet Sorgun, Ahmet Tan, Ali İhsan Yavuz, Bülent Tüfenkçi, Büşra Paker, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Emine Zeybek, Erkan Kandemir, Erol Kaya, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Gökçen Özdoğan Enç, Hacı Bayram Türkoğlu, Hamza Dağ, Harun Karacan, Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, Hatice Merve Tatar, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İffet Polat, Julide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Lütfi Elvan, Mahir Ünal, Markar Eseyan, Mehmet Özhaseki, Metin Bulut, Metin Yavuz, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köjs, Mustafa Yel, Mustafa Yeneroğlu, Mahmut Atilla Kaya, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Osman Nuri Gülaçar, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Tuğba Işık Ercan, Vedat Demiröz, Vildan Polat, Yavuz Subaşı Zehra Taşkesenoğlu.

Liste dışı kalan isimler ise şöyle:

Ali Aydınoğlu, Abdülhamit Gül, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Bülent Karakuş, Cahit Özkan, Ethem Sancak, Fevzi Şanverdi, İsa Sinan Göktaş, İshak Gazel, İsmail Emrah Karayel, Mehmet Eker Yılmaz, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Muş, Mustafa Savaş, Mustafa Yel, Ravza Kavakçı Kan, Recep Uncuoğlu, Rümeysa Kadak, Süleyman Soylu, Tamer Dağlı, Yasemin Atasever, Zeki Aygün, Zelkif Kazdal, Zeyid Aslan Zeynep Alkış.

Erdoğan altıncı kez AKP Genel Başkanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede yapılan seçimde altıncı kez AKP Genel Başkanlığı’na seçildi.

Seçim ittifakı tüzüğe girdi

Kongrede, AKP tüzüğünde başkanlık sistemine uyum için değişiklikler de yapıldı.

AKP tüzüğünün altıncı kısmının birinci bölümünün başlığı “Seçimlere katılma ve seçim ittifakı” şeklinde değiştirildi.

Bu kısma, “Milletvekili seçimlerinde seçimlere katılma yeterliliği taşıyan siyasi partiler ile ittifak yaparak seçime katılmaya, ittifak protokolünü onaylamaya veya ittifaktan vazgeçmeye karar verme yetkisi Merkez Karar ve Yönetim Kuruluna aittir” maddesi eklendi.

Böylece seçim ittifakı, AKP tüzüğüne eklenmiş oldu.

Previous post
Cumhuriyet gazetesine de zam geldi
Next post
HDP'li Beştaş: Yerel seçime hazırız, çalışmaların startını verdik