Ana SayfaEkonomiAlbayrak: Bir IMF planı yok

Albayrak: Bir IMF planı yok

HABER MERKEZİ – Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, yabancı yatırımcılarla telekonferansla bir araya geldi ve “Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız” mesajı verdi. “Bir IMF planı yok” diyen Albayrak, yatırıma odaklanıldığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yabancı yatırımcılarla telekonferansla bir araya geldi.

Albayrak, ABD, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünya genelinden altı bini aşkın yatırımcının katıldığı telekonferansta, “Bu dalgalanmalardan daha güçlü çıkacağız. Türk bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü. Bankacılık sektörüne destekten tereddüt etmeyiz. Şirketler kısa vadeli yükümlülükleri karşılayabilir” dedi.

Enflasyonla mücadelede Merkez Bankası’nın ihtiyaç duyduğu her türlü mali yaklaşımı sağlayacaklarını ifade eden Albayrak, “Daha fazla mali sıkılaşmayı sağlayacağız, yapısal reformlar önceliğimiz” diye konuştu.

“Bir IMF planı yok”

“Türkiye, serbest piyasa yaklaşımından sapacak bir kriz döneminde değil” diye devam eden Albayral, bir IMF planı olmadığını yineleyerek, “Doğrudan yatırım çekmeye odaklandık” dedi.

Hükümetin çok ciddi bir harcama kısıntısına gideceğini söyleyen Albayrak, birkaç hafta içinde ek fonlama kaynaklarının açıklanacağını da dile getirdi.