Ana SayfaEkonomiAlman bankalarının Türkiye’deki faaliyetlerinin denetimi sıkılaştırıldı

Alman bankalarının Türkiye’deki faaliyetlerinin denetimi sıkılaştırıldı

HABER MERKEZİ – Alman Federal Finans Hizmetleri Denetim Kurulu’nun Alman bankalarının Türkiye’deki faaliyetlerinin denetimini sıkılaştırdığı bildirildi.

Alman Finans Hizmetleri Denetim Kurulu (BaFin) bazı Alman bankalarının Türkiye’deki faaliyetleri üzerindeki denetimini artırdı.

DW Türkçe’nin Alman basınından aktardığına göre bu bankaların Türkiye’deki faaliyetleriyle ilgili Alman makamlarını “daha düzenli olarak”, yani haftada birkaç kez bilgilendirmesi istendi.

Konuya dair çıkan haberde sayıları çift hanelere ulaşan bu bankaların küçük ve orta ölçekte olduğu aktarıldı.

Avrupa bankalarına yönelik endişe

Türk Lirası’nın (TL) yılbaşından bu yana Dolar ve Euro karşısında yaşadığı rekor değer kayıpları ve Türk şirketlerinin yabancı bankalara olan borçları Avrupa bankalarına yönelik risklerle ilgili endişelere yol açmıştı.

Alman Merkez Bankası (Bundesbank) verileri, Alman bankalarının Haziran ayında Türkiye’de yaklaşık 21 milyar eurosunun risk altında olabileceğini ortaya koymuştu.

Ancak Alman bankacılık sektörünün önde gelen beş birliğinin çatı örgütü olan Alman Bankacılık Endüstrisi Komitesi (DK), Alman kurumlarının faaliyetlerinin yönetilebilir olduğunu ve TL’deki değer kaybının Alman bankaları için sorun teşkil etmediğini açıklamıştı.

Alman Bankacılık Endüstrisi Komitesi de geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, bu faaliyetlerin genellikle kısa vadeli işlerle ilgili olduğunu ve büyük bir bölümünün kredi sigortası altında olduğunu belirtmişti.

Previous post
Muş'ta 'Malazgirt' konuşması: Döviz ve kur Bizans oyunu, korkmayız
Next post
Dersim'de yine bombardıman yine yangın