Ana SayfaEkonomiAlmanya: Türk Lirası’ndaki değer kaybı Alman ekonomisi için risk

Almanya: Türk Lirası’ndaki değer kaybı Alman ekonomisi için risk

HABER MERKEZİ – Almanya Maliye Bakanlığı, Türk Lirası’ndaki değer kaybının Alman ekonomisine bir risk oluşturduğunu açıkladı.

Almanya Maliye Bakanlığı, açıkladığı aylık raporunda Türk Lirası’ndaki değer kaybının Alman ekonomisine risk oluşturduğunu aktardı.

Alman ekonomisi için en büyük riskler olarak “ABD öncülüğünde başlayan ticaret savaşları” ve “İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden bir anlaşma yapmadan ayrılması” gösterildi.

Raporda, “Türkiye’deki ekonomik gelişmeler yeni ve dışsal bir ekonomik risk oluşturuyor” ifadesi kullanıldı.

Koalisyon ortağı SPD de yardım önermişti

Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) lideri Andrea Nahles de dün yaptığı açıklamada “gerekirse Almanya’nın Türkiye’ye yardım etmesi gerektiğini” söylemişti.

Nahles, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile siyasi anlaşmazlıklara rağmen öyle bir durumun oluşması halinde Almanya’nın Türkiye’ye yardım etmesi gerekir” demişti.

Nahler, Türkiye’nin ekonomik olarak istikrarlı olmasının ve kur çalkantısının durulmasının herkesin faydasına olduğunu vurgulamıştı.

Türk Lirası’ndaki değer kaybı

Yılın başından beri Amerikan dolarına karşı yüzde 40 değer kaybeden Türk Lirası’ndaki düşüş, ABD ile ilişkilerin gerilmesinden sonra hızlanmıştı.