Ana SayfaGüncelAnaerkil düzene sanatsal bir övgü: Alfonso Cuarón imzalı “ROMA”

Anaerkil düzene sanatsal bir övgü: Alfonso Cuarón imzalı “ROMA”

HABER MERKEZİ – Oscar ödüllü yönetmen Alfonso Cuarón’un yazıp yönettiği yeni filmi “ROMA”, Netflix’te izleyiciyle buluşacak. Konusu itibariyle ‘anaerkil düzene sanatsal bir övgü’ olarak nitelendirilen, tamamı siyah beyaz çekilmiş filmin Türkçe altyazılı fragmanı da yayınlandı.

“Children Of Men”, “Gravity”, “Y tu mamá también” gibi kült filmlerin yönetmeni Alfonso Cuarón’un dünya prömiyerini 75. Venedik Film Festivali‘nde yapacak yeni filmi “ROMA”, Netflix’te izleyiciyle buluşacak.

Film Venedik’in ardından Toronto ve New York film festivallerine konuk olacak.

Siyah beyaz bir film

14 Aralık’ta izleyiciyle buluşacak olan filmin tamamı siyah beyaz çekilmiş.

1970’lerin Meksika’sında geçen film, orta sınıftan bir ailenin hayatındaki çalkantılı bir yılı anlatıyor.

Cuaron bu filminde çocukluk yıllarında karşılaştığı kadınlardan esinlenmiş.

Aşktan devlet baskısına uzanan geniş bir skalaya dokunan film, esas olarak da dünyayı şekillendiren anaerkil düzene sanatsal bir övgü olarak izleyicinin karşısına çıkıyor.

Filmin hikayesi

Şehrin orta sınıf mahallelerinden birinde yaşayan bir ailenin evinde çalışan Mixteco kökenli genç Cleo ve iş arkadaşı Adela’nın hayatını filmin merkezinde yer alıyor.

Dört çocuk annesi Sofia, kocasının yokluğuyla boğuşurken, Cleo da bakımından sorumlu olduğu ve kendi evlatları gibi sevdiği Sofia’nın çocuklarından ayrılmasına neden olabilecek yıkıcı haberlerle karşı karşıya kalıyor.

Sınıfsal ve ırksal farklara, sosyal hiyerarşiye rağmen Cleo ve Sofia, aşklarını yaşamaya, dayanışmaya çalışırken bir yandan da devlet destekli milis güçler ve öğrenci hareketleriyle sarsılan bir ülkede, evin içine sızan değişimlerle baş etmeye çalışıyorlar.

Fragman

İlk görsel ve ilk tanıtım fragmanı geçtiğimiz haftalarda yayınlanan filmin Türkçe altyazılı fragmanını da aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Bu haberde Filmloverss ve bantmag‘den yararlanılmıştır.
Previous post
Afganistan'da başkanlık binasına roketli saldırı
Next post
Hakkari'de iş cinayeti: Sulama barajı jeneratörü patladı, bir işçi yaşamını yitirdi