Ana SayfaGüncelAnkara-Moskova hattında ardı ardına görüşmeler: Putin’den Türkiye’yle ‘işbirliği’ mesajı

Ankara-Moskova hattında ardı ardına görüşmeler: Putin’den Türkiye’yle ‘işbirliği’ mesajı

HABER MERKEZİ – İki ülke arasındaki ilişkilerin kapsamlı bir özellik kazandığını söyleyen Rusya lideri Putin, Moskova ve Ankara’nın ‘Suriye krizi’ni çözmek için derin ekonomik işbirliği yapabileceği mesajını verdi.

Ankara ile Moskova hattındaki bugünkü görüşmelerin sonuncusu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan arasında gerçekleşti.

Kremlin Sarayı’nda gerçekleşen görüşmeye Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Kremlin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev de katıldı.

Görüşmenin basına açık bölümünde açıklamalarda bulunan Putin, “Türkiye ile ilişkilerimiz giderek daha derin ve kapsamlı bir özellik kazanıyor” dedi.

Sputnik’in haberine göre Rusya lideri, iki ülke arasında ekonomik alandaki işbirliğinin giderek daha da derinleştiğine, bölgesel sorunlarla ilişkili hususların çözümü ve ‘Suriye krizi’ gibi yüksek öneme sahip sorunların çözümü konularındaki işbirliğine de dikkat çekti.

Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la düzenli olarak görüştüklerini de kaydetti.

Ankara-Moskova hattındaki görüşmeler

Moskova’da bugünkü ilk görüşme Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile mevkidaşı Sergey Lavrov arasında gerçekleşti.

Görüşmenin Şam yönetiminin operasyon hazırlığı yaptığı İdlib’e ilişkin olduğu belirtildi.


Lavrov’la görüşen Çavuşoğlu: Rusya bizim için stratejik bir ortak


Bu görüşmenin hemen akabinde ise Milli Savunma Bakanı Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile buluştu.

Şoygu ile bir araya gelen Akar ve Fidan’ın bugünkü görüşmesinde Suriye’deki durum ve ikili iş birliği konularının ele alındığı öğrenildi.

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rusya Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanı Konstantin Noskov ile Arjantin’de bir araya geldi.

Görüşmeler ‘İdlib’ öncesi gerçekleşti

Moskova ile Ankara hattında yaşanan bu görüşme trafiği ise Şam yönetiminin İdlib’e yönelik operasyon hazırlığı yaptığı bir dönemde gerçekleşti.

Aynı zamanda Türkiye ile ABD arasında yaşanan kriz devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye’nin yeni dost ve müttefik arayışına girebileceği” uyarısı yapmıştı.

Previous post
Cumartesi Anneleri 700. haftada yine Galatasaray'da olacak
Next post
Urfa’da tarihi Göbeklitepe yakınlarındaki ormanlık alanda yangın