Ana SayfaÇalışma YaşamıAntep’teki fabrikalarda işçi kıyımı: ‘Son 10 günde bini aşkın işçi işten atıldı’

Antep’teki fabrikalarda işçi kıyımı: ‘Son 10 günde bini aşkın işçi işten atıldı’

HABER MERKEZİ – Ekonomik gidişatın kötüye gitmesinin ardından işçi kıyımının en yoğun olduğu yerlerden biri Antep. Kentteki fabrikalardan bini aşkın işçinin işten atıldığı ve önümüzdeki günlerde sayının artabileceği belirtiliyor.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişatla birlikte işten çıkarma haberleri daha sık duyulur hale geldi.

Bu haberlerin sonuncusu ise Antep’ten.

Evrensel’den Mehmet Türkmen’in haberine göre sadece Şireci, Gürteks, Sanko, Merinos, Meltem Tekstil gibi Antep’teki en büyük fabrikalardan son on günde işten atılan işçilerin sayısı 1000’i aşıyor.

Haberde, 10 ila 60 arasında değişen sayılarda işçinin atıldığı çok sayıda fabrikayı da hesaba katınca işten atılan işçilerin sayısının çok daha yüksek olduğu belirtiliyor.

İşten atmalarda başı çeken fabrikanın Şireci Tekstil olduğu belirtilirken, gazeteye konuşan Şireci işçileri 200’den fazla işçinin ‘gönüllü çıkış’ adı altında, tazminatlarının yarısı ödenerek işten çıkarıldığını aktarıyor.

Öte yandan yüzlerce işçinin işten çıkarıldığı Gürteks, Sanko, Zeki Mensucat gibi büyük fabrikalarda da işten atmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği söyleniyor.

Gazete, söz konusu işten çıkarmaları kentteki fabrikalarda çalışan işçilerin verdiği bilgilere dayandırıyor.

Antep’te ağırlıklı olarak tekstil ve gıda iş kolunda olmak üzere, sadece organize sanayi bölgelerinde 150 bine yakın işçi çalışıyor.


Şantiyelerde işçi kıyımı: 700’e yakın işçi ‘hakkınızı helal edin’ denilerek işten atıldı

Döviz fırladı, tekstilde işçi kıyımı başladı: “Patronlar krizi fırsata çeviriyor”