Ana SayfaGüncelBahçeli’den erken seçim açıklaması: Doğru değil, kaos olur

Bahçeli’den erken seçim açıklaması: Doğru değil, kaos olur

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, yerel seçimlerin erkene alınmasını ‘doğru bulmdığını’ söyledi. Bahçeli, “Bir seçimi daha kısaltmak, tamamen Türkiye’yi bir kaosa sürüklemek olur” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘erken yerel seçim’ tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Kurban Bayramı dolayısıyla Alparslan Türkeş’in mezarını ziyareti sonrası gazetecilere konuşan Bahçeli, erken seçimi ‘doğru bulmadığını’ söyledi:

 “Şu an Türkiye, çok önemli ekonomi ve siyasal sorunları yaşadığı bir ortamda, bazı çevreler seçimi gündeme getiriyorlar. Mahalli idareler seçimini gündeme taşıyorlar. Bu doğru değildir. Neden doğru değildir?”

Geçmişte erken seçimi düşünen bir siyasi parti olduklarını hatırlatan Bahçeli, “Ama şimdi 31 Mart 2019’da en geç mahal idareler seçimlerinin yapılması lazımdır. Bunu seçim takvimiyle ilişkilendirdiğinizde, 1 Ocak 2019’da mahal idareler seçim takvimine girmiş olacaktır” diye konuştu ve şöyle devam etti:

“Hal böyle olunca, zaman çok dardır. Hele hele her partinin 20 bine aşkın belediye başkanı, meclis üyesi, il genel meclis üyesi seçtirdiği bir seçimi daha kısaltmak, tamamen Türkiye’yi bir kaosa sürüklemek olur. Bunun için mahal idareler seçimi zamanında yapılmalıdır.

Siyasi partiler arasında ittifak söz konusu olmaz. Çünkü her ilçe ve beldede ortaya çıkmış olan adaylar, ya akrabalarıyla, ya köylüsüyle bir dayanışma içerisinde bulunarak seçimi sürdürmektedir. Bunlar içinde değişik partilerden insanlar da bulunmaktadır. Yani doğal bir ittifak adayın ve belediye meclis üyesi insanların varlığıyla sağlanmaktadır.”

Erken yerel seçim tartışmaları

Erken seçim tartışması bir süredir siyasetin gündeminde.

Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) bazı isimlerce yerel seçimin Mart 2019 yerine daha erken bir tarihte yapılabileceği dile getirilmiş, basında da bu yönde haberler çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yerel seçimin erkene alınmayacağı işaretini vermişti.

Son olarak AKP Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Kesinlikle seçim Mart 2019’da yapılacaktır, öne almak diye bir şey yok” demişti.