Ana SayfaGüncelBedelli askerlikte ilk 3 döneme ait celp planlaması yapıldı

Bedelli askerlikte ilk 3 döneme ait celp planlaması yapıldı

HABER MERKEZİ – Bedelli askerliğe müracaatını tamamlayıp, banka dekontunu askerlik şubesine vererek başvurusu kabul edilenlerin ilk 3 dönemine ait celp planlaması hazırlandı. Öte yandan bakanlık, bedelli askerliğe dün itibarıyla 357 bin 350 kişinin müracaatta bulunduğunu bildirdi.

Bedelli askerlik hizmetinden yararlanacakların temel askerlik eğitimleri için hazırlanan celp takvimine ilişkin açıklamalar ile “yoklama, celp, sevk ve temel eğitim süreci diyagramı” Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımlandı.

AA’nın haberine göre ilk 3 döneme ait temel eğitime planlanan yükümlülerin birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evraklarını alabilecekleri tarihler de belirlendi.

İlk silah altına alınma tarihi 15 Eylül

Buna göre, söz konusu bilgiler birinci dönemde (15 Eylül 2018) silah altına alınacaklar için 28 Ağustos 2018, ikinci dönemde (6 Ekim 2018) silah altına alınacaklar için 6 Eylül 2018, üçüncü dönemde (27 Ekim 2018) silah altına alınacaklar için 27 Eylül 2018’de e-Devlet’te ilan edilecek.

İlk 3 döneme planlanmayan diğer yükümlülerin celp planlaması ise 3 Kasım’dan sonra yapılarak ayrıca duyurulacak.

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet’te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek.

Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.


Görsel: Milli Savunma Bakanlığı

Bedelli askerlik için başvuru sayısı açıklandı

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bedelli askerlik hizmeti kapsamında dün itibarıyla 357 bin 350 kişinin müracaatta bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, “Müracaat sürecini tamamlamış yükümlülerden yaklaşık 12 bin kişi, planlı üç celp döneminden ilki olan 15 Eylül’de birliklerine sevk edilecek” denildi.