Ana SayfaGüncelBudapeşte’de Frida Kahlo’nun sergisi hedefte: ‘Komünizme teşvik ediyor’

Budapeşte’de Frida Kahlo’nun sergisi hedefte: ‘Komünizme teşvik ediyor’

HABER MERKEZİ – Frida Kahlo’nın Budapeşte’de açılan sergisi, ressamın politik görüşü gerekçe gösterilerek ‘komünizmi teşvik ettiği’ iddiasıyla sağcılar tarafından hedefe koyuldu.

Ressam Frida Kahlo’nun ölümünden 64 yıl sonra, politik görüşü ve kişisel yaşamı Budapeşte’de aşırı sağcıların hedefinde.

Hükümet yanlısı bir gazete, Macar Ulusal Galerisi’nde açılan Frida Kahlo’nun çalışmalarını “Komünizmi teşvik” ettiğini iddia ederek eleştirdi.

Bu eleştiri, milliyetçi Başbakan Viktor Orban’ın geçtiğimiz Nisan ayında yapılan seçimi üçüncü kez kazan

REUTERS/Bernadett Szabo

dığından bu yana süren, ülkenin kültür ve kültürel politikalar tartışmasını daha da alevlendirdi.

 

Orban yanlıları ve hükümet yanlısı gazeteler geçtiğimiz haftalarda, son seçimi kazanmasıyla daha da güçlendiğini ve kültürel değişimin muhafazakar değerlerin lehine olması gerektiğini tartışmışlardı.

14 Temmuz’da yayınlanan bir makalede “Devletin parasıyla Komunizmi teşvik etmenin yolu” diye değerlendirilen Kahlo’nun sergisinin de içinde olduğu bir liste, Magyar Idok isimli sağcı ve hükümet yanlısı gazetede yayınlanmıştı.

‘Homoseksüel propaganda’ yapıyor denilen sanatçıya da baskı

Haziran ayında da aynı gazete tarafından yayınlanan bir makalede müzikal sanatçısı Billy Elliot’un Macar Devlet Operası’nda sahneye çıkmasını eleştirmiş ve Devlet Operası’nı gençlere yönelik ‘homoseksüel propaganda’ yapmakla eleştirmişti.

Elliot iki yıl boyunca 100 binin üzerinde izleyiciyle buluşmuştu. Bu eleştiriden sonra ise Devlet Operası 44 gösterinin 15’ini iptal etmek zorunda kalmıştı.


Karınca Dış Haberler
Previous post
Denizli'de inşaat halindeki caminin minaresinden düşen işçi ağır yaralandı
Next post
Aram Tigran aramızdan ayrılalı dokuz yıl oldu