Ana SayfaGüncelBuldan’dan Soylu’ya yanıt: Galatasaray Meydanı’nda olmaya devam edeceğiz

Buldan’dan Soylu’ya yanıt: Galatasaray Meydanı’nda olmaya devam edeceğiz

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu’nun Cumartesi Anneleri’ne yönelik açıklamalarına tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “O alanı hiçbir zaman istismar etmedik. Hiç kimseyi kandırmadık. Bize verilen sözler tutulmadı” dedi ve anneler olarak bu ülkenin vicdanları olduklarını belirterek ‘Her hafta olduğu gibi Galatasaray Meydanı’nda olmaya devam edeceğiz’ mesajı verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki 700’üncü buluşmasına dönük saldırıyı savunmuş, eylem yasağını kalıcılaştırma mesajı vermişti.

Soylu, dün yaptığı açıklamada “700. gösterilerini yapmak istediler, izin vermedik çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık?” diye konuşmuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, Soylu’nun yaptığı bu açıklamalara tepki gösterdi.

‘Galatasaray Meydanı adalet arayışımızın zemini’

MA’dan Necla Demir ve Muhammet Doğru’ya demeç veren Buldan, “Türkiye’de faili meçhullerin, kayıpların ve yargısız infazların çok yoğun yaşandığı dönemler başta olmak üzere bugüne kadar devam eden haklı ve meşru bir oturma zemini olan Galatasaray Meydanı 700’üncü haftada ne yazık ki İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla engellendi ve çok yoğun müdahaleler ve gözaltılarla bitirildi. Her türlü müdahale ve gözaltılara rağmen o meydanda oturabildiysek o meydan bizim çığlığımızın, adalet arayışımızın zeminidir. Biz o meydanı böyle görüyoruz” dedi.

Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Açılmayan dava dosyaları, yargılanmayan katiller, bulunmayan kayıplar var bu ülkede. Dolayısıyla, biz Galatasaray Meydanı’nı kayıplarımız bulunana kadar, faili meçhuller açığa çıkarılıp failler cezalandırılana kadar, yargısız infazlarda yitirdiğimiz çocuklarımızın katilleri bulunana kadar o meydanı terk etmeyeceğiz. Bu, çok haklı ve meşru bir taleptir. Geçmişte işlenen suçları yeni iktidara gelen hükümetler ve iktidarlar bulmak ve çözmek zorundadır.”

‘Bize verilen sözler tutulmadı’

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Galatasaray Meydanı’nı hiçbir zaman istismar etmediklerini ve hiç kimseyi kandırmadıklarını vurgulayarak, “Esas istismar edilen ve kandırılan bizleriz. Bize verilen sözler tutulmadı. Bu ülkenin şu anki Cumhurbaşkanı ve geçmişte Başbakanlık yapmış Sayın Erdoğan’ın Berfo Ana’ya vermiş olduğu bir söz var. Onu hatırlatmak isteriz. ‘O kayıpları bulacağız, senin çocuklarının kemiklerini sana vereceğiz’ diyen bir Başbakan var. Ve Berfo Ana hala çocuğunu bulmamışken bu hayata gözlerini yuman bir anneydi. Bu vicdanları sızlatan ve asla kabul edilemeyen durumu biz de kabul etmiyoruz” dedi.

‘Her hafta olduğu gibi Galatasaray Meydanı’nda olmaya devam edeceğiz’

Her hafta olduğu gibi 701’inci haftada da sessiz oturma eylemlerini gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyleyen Buldan, şunları söyledi:

“Hiç kimse bize bu konuda engel çıkartmasın. Biz anneler bu ülkenin vicdanlarıyız. Bu sorumluluğu bilen bir İçişleri Bakanı olarak hareket etmek durumundadır. Bu açıklamayı yapan İçişleri Bakanı o yüzden kendi cumhurbaşkanlarından, bu sözü söyleyen insandan teyit edebilirler. Tayyip Erdoğan’ın annelere verdiği söz unutulmuyor. Dolayısıyla biz İçişleri Bakanı’nın bu açıklamasını asla kabul etmiyoruz. Ve bundan sonra da her hafta olduğu gibi Galatasaray Meydanı’nda sessiz ve meşru oturma eylemimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”


‘700’üncü haftanın ruhuyla’ 701’inci haftaya çağrı

Annelerden Soylu’ya yanıt: Bizleri meydanlardan gönderemeyeceksiniz