Ana SayfaÇalışma YaşamıCHP Genel Merkezi önünde eylem yapan Kılıç: Beni bildikleri halde görmezden geliyorlar

CHP Genel Merkezi önünde eylem yapan Kılıç: Beni bildikleri halde görmezden geliyorlar

HABER MERKEZİ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işe geri alınacağına dair imzaladığı protokol üzerinden günler geçmesine rağmen işe alınmayan ve 9 gündür CHP Genel Merkezi önünde oturma eyleminde olan Mahir Kılıç, “Beni bildikleri halde görmezden geliyorlar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan 258 işçiden biri olan Mahir Kılıç’ın 13 Kasım 2017 tarihinde işe geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi, 183’üncü gününde talebinin kabul edilmesiyle sonuçlanmıştı.

Ancak Mahir Kılıç, imzaladığı işe dönüş protokolünün üzerinden aylar geçmesine uygulanmadığını söyleyerek, Ankara’da bulunan CHP Genel Merkezi binası önünde oturma eylemine başlamıştı.

9 gündür oturma eylemine devam eden Kılıç, Genel Merkez’den kimsenin kendisiyle görüşmediğini belirtti.

MA’dan Diren Yurtsever’e konuşan Kılıç, her sabah saat 11:00’de eylemine başladığını kaydetti ve “Beni bildikleri halde görmezden geliyorlar” dedi.

‘Yandaş medyaya malzeme olmak gibi bir derdim yok’

Belediye ile imzaladığı protokolün ardından 85 gün geçtiğini hatırlatan Kılıç, eyleminin amacını şöyle anlattı:

“Siyaset için burada değilim. CHP’yi karalamak gibi bir derdim yok. Yandaş medyaya da malzeme olmak gibi bir derdim yok. Sade ve net taleplerim var. İşimi, ekmeğimi alana kadar burada olmaya devam edeceğim. Çünkü 184 günlük süren açlık grevi direnişimi Karşıyaka Belediyesi’nde iş başı yaptırılacağımız üzere bir protokol imzalanması sonucu son vermiştim. O protokolün üzerinden 85 gün geçmesine rağmen ben hala işsizim.”

‘Halkım, haklıyım, kazanan da ben olacağım’

CHP yetkililerinin başka direnişlere destek verip kendisini görmezden geldiğine dikkat çeken Kılıç, “Geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Flormar direnişçilerini ziyaret etti. Bu güzel ve olması gereken bir şey. Ama sormazlar mı ‘senin Genel Merkez’inin önünde bir direniş var. Bir işçi direnişi var ve senin belediyene karşı yapılmış bir direniş. Bir kere gitmemişsin gündemine almamışsın’ diye” ifadelerini kullandı.

CHP yetkililerinden adım atmalarını beklediğini vurgulayan Kılıç, sonuç alıncaya kadar eylemini sürdüreceğini kaydetti.

Kılıç, “Buradayım, burada olmaya devam edeceğim. Çünkü ben halkım, haklıyım, kazanan da ben olacağım. Çocuklarımın geleceğini tekrar geri almak adına buradayım” diye konuştu.