Ana SayfaManşetCumartesi Anneleri’nden 700. hafta çağrısı: Solmadı karanfilim, kaybolmadı inancım

Cumartesi Anneleri’nden 700. hafta çağrısı: Solmadı karanfilim, kaybolmadı inancım

HABER MERKEZİ – Galatasaray Meydanı’nda 700. kez toplanacak olan Cumartesi Anneleri, hazırladıkları bir video ile herkesi birlikte olmaya çağırdı.

1995 yılından bu yana Taksim Galatasaray Meydanı’nda  gözaltına alınarak zorla kaybedilen çocuklarının, eşlerinin, kardeşlerinin akıbetini soran Cumartesi Anneleri 25 Ağustos’ta 700. kez bir araya gelecek.

Bu buluşma için hazırlanan videoda konuşan, Hayrettin Eren’in annesi Elmas Eren, Ferhat Tepe’nin annesi Zübeyde Tepe, Hasan Ocak’ın annesi Emine Ocak, Mehmet Şirin Maltu’nun annesi Sabriye Maltu 700. haftada birlikte olmaya çağırıyor.

Cumartesi Anneleri’nin hazırladığı videoda anneler, zorla çocuklarının kaybedilişini, çocuklarını bulmak için verdikleri ve Galatasaray Meydanı’nda yıllardır sürdürdükleri mücadeleyi anlatıyor.

‘Herkesin derdi benim derdim, ben de sizin derdinize ortağım’

Sabriye Maltu, “Sadece kayıplarımızdan bir haber istiyoruz. Ölmüşlerse kemiklerini istiyoruz” diyor.

Yaşadığı işkence ve polis şiddetine de değinen Emine Ocak ise “Bitti. Ben Bitti. Benim her tarafım bitti” ifadelerini kullanıyor.

“700. haftada insanları eyleme davet ediyorum” diyen Elmas Eren ise “Paylaşalım biz bu derdi diye toplanıyorlarsa çok memnun oluruz” diyor.

Video, Elmas Eren’in “Kolay değil 80’den beri herkesin derdi benim derdim, ben de sizin derdinize ortağım” sözleriyle sona eriyor.

‘Kaybolmadı inancım’

Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta dolayısıyla hazırladığı afişte ise, “700 hafta geçti azalmadı direncim, solmadı karanfilim, bitmedi bekleyişim, eksilmedi özlemim, tükenmedi umudum, kaybolmadı inancım” sözleri yer alıyor.

700’üncü hafta dolayısıyla ayrıca Galatasaray Meydanı’nda, 3 dakikalık sinevizyon gösterimi de yapılacak.

Previous post
Demokratik Suriye Meclisi'nden ikinci ziyaret: Şam'dan özerk yönetimlere seçim teklifi
Next post
Erdoğan: ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacağız