Ana SayfaEkonomiCumhurbaşkanlığı’ndan ‘TL’ açıklaması: İyileşme emareleri var

Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘TL’ açıklaması: İyileşme emareleri var

HABER MERKEZİ – Saray’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Türk Lirası’nın üzerindeki spekülasyon ortamının bertaraf edildiğini” söyledi ve ‘krizin fırsata çevrileceğini’ ifade etti. Şengal’e hava saldırısına da değinen Kalın, benzer operasyonların devam edeceği mesajını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dövizde yaşanan hareketlilik ile Türk Lirası’ndaki değer kaybına ve Şengal’e düzenlenen hava saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Türkiye krizi fırsata çevirecektir”

Ekonomik gelişmelerle ilgili alınan tedbirlerle ilgili iki gündür olumlu gelişmeler yaşandığını söyleyen Kalın, alınan önlemlerle “Türk Lirası’nın üzerindeki spekülasyon ortamının bertaraf edildiğini” ifade etti.

“Türk Lirası ile ilgili yürütülen spekülasyon ve algı operasyonu kanalları kapatılmış durumda. Kimse panik havasına kapılmasın. İyileşme emarelerini dün görmeye başladık, bu bayramda da devam edecektir.”

‘Ekonomik savaş’ kavramını kullanıp ‘milli seferberlik’ çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına olumlu yanıt verenlere ve yurtdışından gerekli açıklamaları yapanlara teşekkürlerini sunan Kalın, “Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Türkiye krizi fırsata çevirecektir” iddiasında bulundu.

Konuşmasında Türkiye’nin kimseyle ‘ekonomik savaş peşinde olmadığını’ da söyleyen Kalın, “Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Türkiye alternatiflerini çoğaltarak yoluna devam edecektir. Türkiye alternatifsiz değildir” diye konuştu.

Şengal

TSK’ye ait savaş uçakları dün akşam Şengal’e bir hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda Ezidi komutan Zeki Şengali yaşamını yitirmişti.

Bu konuya da değinen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, benzer operasyonların devam edeceği mesajını verdi:

“Sincar’da terör örgütünün olduğu yerlerle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Güvenlik birimleri ihtiyaç duyduğunda gerekli müdahaleleri karadan ve havadan yapacaktır. Sincar benzeri operasyonlar bundan sonra da yoğun bir şekilde gelecektir.”