Ana SayfaEkolojiDersim’deki orman yangınları kontrol altına alındı

Dersim’deki orman yangınları kontrol altına alındı

HABER MERKEZİ – Dersim’deki orman yangınları gönüllülerin yoğun çabası sonucu kontrol altına alındı.

Dersim’in Hozat ilçesi Aliboğazı bölgesinde başlayan ve merkez kırsalına sıçrayan orman yangınları dün akşam itibariyle kontrol altına alındı.

Savaş uçakları ve helikopterlerinin bombardımanı ile top atışları sonucu yaklaşık 20 gün önce çıkan yangınlarda, bugüne kadar değişik bölgelerde on binlerce hektarlık yeşil alan yangın dolayısıyla kül olurken, yaban yaşam da bundan zarar gördü.

Yangınların tamamen gönüllü ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındığı belirtildi.

Yaşam savunucusu Haydar Çetinkaya, Dersim’in merkez kırsalına bağlı Bali Deresi, Bali mezrası, Müşkirek, Bokır Dağları, Çırtık Deresi ve Rengü mezrasında dün akşam itibariyle gönüllülerin yaklaşık bir haftadır müdahalesi sonucu yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Çetinkaya, şu anda herhangi bir yerde yangının olmadığını belirterek, kontrol altına aldıkları bölgelere tekrar gideceklerini ve bu bölgeleri kontrol edeceklerini kaydetti.

MA’da yer alan habere göre yasaklı bölge olmasına rağmen müdahalede bulunan gönüllü ekipler, bir kez daha yangınların çıkarılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, kararlıklarını “Devlet yaksa biz yeşerteceğiz” sözleriyle dile getirdi.