Ana SayfaGüncelDersim’deki yangına ilişkin Vali Sonel’den bir hafta sonra açıklama

Dersim’deki yangına ilişkin Vali Sonel’den bir hafta sonra açıklama

HABER MERKEZİ – Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Dersim’in Aliboğazı mevkiinde çıkan örtü altı yangınına ilişkin bir hafta sonra açıklama yaptı, “Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimizce gerekli müdahaleler yapılmakta olup, bölge kontrol altına alınmıştır” dedi.

Dersim’in Hozat ilçesindeki Aliboğazı’nın Değirmendere, Zoğar, Zenge, Koçeri, Bozan, Koskozulca ve Dündül bölgelerinde bir hafta önce başlayan yangına ilişkin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’den açıklama geldi.

Aliboğazı mevkiinde çıkan örtü altı yangınına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahalede bulunulduğunu söyleyen Vali Sonel, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını savundu.

Sonel, “İlimiz genelinde başka herhangi bir bölgede orman yangını bulunmamaktadır” dedi.

Vali, açıklamasının devamında “Bazı sosyal medya hesaplarında ‘Dersim Yanıyor’ şeklinde yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bahsi geçen haberlerde kullanılan fotoğraflar ilimize ait değildir. Bu haberler bazı kesimlerce kasıtlı çıkarılmakta olup huzur Şehrimiz Tunceli’ye gölge düşürülmek istenmektedir” iddialarında da bulundu.

Tunceli Barosu dün yaptığı açıklama ile Hozat ilçesinde günlerdir süren yangına bir an önce müdahale edilmesi çağrısında bulunurken, Orman Genel Müdürlüğü’nün ülkedeki yangınları belirttiği haritada ise ilçe yer almamıştı.