Ana SayfaGüncelErdoğan ‘100 günlük eylem planı’nı açıkladı: Her okula bir polis, yargılamada ‘hedef süre’ uygulaması

Erdoğan ‘100 günlük eylem planı’nı açıkladı: Her okula bir polis, yargılamada ‘hedef süre’ uygulaması

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin eğitimden ekonomiye birçok alanı ilgilendiren ‘100 günlük eylem planını’nı açıklıyor. Her okula bir polis tayin edileceğini belirten Erdoğan, yargıda ‘hedef süre’ uygulamasına geçileceğini belirterek, “Yargılamaların önceden ilan edilecek sürede tamamlanmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde atacağı adımları anlattı.

Planda, ​ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye, turizmden gençlik ve spora birçok başlıktaki hedefler yer alıyor.

“Borçlanmada Çin piyasalarına yöneliyoruz”

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 400 projeyi içeren ‘100 günlük eylem planı’nı açıklayan Erdoğan, “İlk 100 gün içinde tamamlanacak proje sayısı binin üzerinde. Bunlardan daha önemli ve öncelikli gördüğümüz 400’üne programda yer verdik. 46 milyar liralık bütçeyle harekete geçirilecek 400 proje yeni dönemin ateşleyici gücü olacaktır” dedi.

“Savunma sanayii projelerine ayrı bir önem veriyorum” diye belirten Erdoğan, programda yer alan 400 projenin 48’inin savunma sanayine ait olduğunu duyurdu.

Ekonomideki gidişata da değinen Erdoğan, dış borçlanmada Türkiye’nin artık Çin piyasalarına yöneldiğini, dolayısıyla borçları çeşitlendirdiklerini ve riskin böylelikle azaltılacağını savunarak, “Bir ekonomik savaşla karşı karşıyayız” dedi ve yurttaşlara şöyle seslendi:

“Yastık altından avrolarınızı, altınınızı, dolarınızı çıkarın. TL’ye, nakde dönüştürün. Yerli ve milli direnişi tüm dünyaya karşı ortaya koyun.”

Yargıda ‘hedef süre’ uygulaması

Adalet Bakanlığı’nın ülkede adaletin tesisinde ‘adeta devrim’ yapmış olduğunu söyleyen Erdoğan, yargıda hedef süre uygulamasına geçileceğini açıkladı.

Erdoğan, “Böylece soruşturma ve yargılamaların önceden ilan edilecek sürede tamamlanmasını hedefliyoruz. Arabuluculuk ve uzlaşma uygulamalarını daha da etkinleştirerek mahkemelerinin yükünü hafifletiyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankasını tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ayrıca “3. nükleer santralimizi Trakya’da kurmayı planlıyoruz” diye konuştu.

‘Her okula bir polis’

Erdoğan, eğitime ilişkin açıklamalarda da bulundu.

“700 okulu kent güvenlik yönetim sistemine entegre ediyoruz” diyen Erdoğan, “Her okula da bir polis tayin edeceğiz” dedi ve eğitimdeki hedefleri şöyle sıraladı:

“Bir türlü çözemediğimiz yabancı dil eğitimini etkin şekilde verebilmek için hem öğretmenlere, hem öğrencilere yönelik yeni sistemler devreye sokuyoruz. Öğrencilerin becerilerini izlemek ve yönlendirmek için yeni bir sistem kuruyoruz. Bu çalışmaya Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Kültür Bakanlığımız da destek veriyor.”

Previous post
Mor Dayanışma yaz kampında buluştu: "Kadınlar neredeyse özgürlük orada"
Next post
10 Ekim Katliamı davasında karar: 9 sanığa 101'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası