Ana SayfaGüncelErdoğan: ABD’li iki bakanın Türkiye’deki mal varlıkları dondurulacak

Erdoğan: ABD’li iki bakanın Türkiye’deki mal varlıkları dondurulacak

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin İçişleri Bakanı Soylu ve Adalet Bakanı Gül’e yönelik aldığı yaptırım kararına yanıt olarak, “Buradan talimatı veriyorum. ABD’nin Adalet ve İçişleri bakanlarının Türkiye’deki mal varlıklarını varsa donduracağız” dedi.

ABD’nin, Türkiye’de tutuklu bulunan ve geçen hafta ev hapsine alınan rahip Andrew Brunson’ın “haksız tutukluluğu” gerekçesiyle Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik yaptırım kararına Türkiye’nin misillemeyle yanıt vereceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AKP Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Buradan talimatı veriyorum. ABD’nin Adalet ve İçişleri bakanlarının Türkiye’deki mal varlıklarını varsa donduracağız” ifadelerini kullandı.

ABD’nin yaptırım kararını “ciddi bir saygısızlık” ve “stratejik ortaklığa yakışmıyor” sözleriyle değerlendiren Erdoğan, “Türkiye bu tip yaklaşımla terbiye edilemez. Bu evangelist, siyonist bir yaklaşımın tezahürüdür. Trump burada çok büyük bir oyuna gelmiştir” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamasının devamında şu sözleri kaydetti:

“Tehdit diliyle, saçma sapan yaptırım kararlarıyla bu ülkenin geri adım atacağını sananlar Türkiye’yi tanımıyor. Biz kaybet-kaybet oyunlarına taraf olmak istemiyoruz. Siyasi ve adli ihtilafların ekonomik boyuta taşınması iki tarafa da zarar verir. Biz her zaman kazan kazan politikalarından yanayız. ABD ile bunun için ihtiyacımız olan zemin mevcut. üzüm yemek için her türlü işbirliğine varız. Ama derdi bağcı dövmek olanlara fırsat vermeyiz. Diplomasi kanalları çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Yakında aramızdaki ihtilaf konularının önemli bölümünü geride bırakacağımızı düşünüyorum.”

Erdoğan: Destek verenler de hesabını verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada adını anmadan HDP’yi de hedef aldı.

“Parlamentoya girsinler diye onlara destek verenler de bunun hesabını verecekler” diye konuşan Erdoğan, “Sırtlarını kime dayarlarsa dayasınlar. Ağzı daha süt kokan sabilerden katliamlarının hesabını muhakkak soracağız” dedi.