Ana SayfaGüncelErdoğan: İdam cezası için atacağımız adım yakın

Erdoğan: İdam cezası için atacağımız adım yakın

HABER MERKEZİ – Yüksekova’daki saldırıda yaşamlarını yitiren astsubay eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, idamla ilgili olarak “Bununla ilgili de atacağımız adımlar yakındır” dedi.

Hakkari Yüksekova’daki saldırıda yaşamlarını yitiren astsubay eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan’ için Sivas’ta cenaze töreni düzenlendi.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada ‘idam’a ilişkin mesajlar verdi.

Erdoğan, şunları söyledi:

“İdam konusundaki hassasiyetimizi biliyorsunuz. Bütün mesele parlamentoya geldiği zaman parlamentodan geçtiği anda benim için onaylamamak diye bir şey yoktur onaylarım. Çünkü biz bu tür katillerin konumunun ne olduğunu biliyoruz ve biz biliyoruz ki bunlar bu yaptıkları katliamla bunun bedelini aynen ödemek durumdadırlar. Bununla ilgili de atacağımız adımlar yakındır. Hans ne der George ne der buna bakmayız. Allah ne der buna bakarız. 15 Temmuz’da FETÖ ile de bir mücadele verdik. Hala veriyoruz ve vereceğiz.”


Asker eşi ile bebeği yaşamını yitirmişti: Yüksekova’daki saldırıya ilişkin HDP’den mesaj


Ne olmuştu?

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşini ziyarete gittiği üs bölgesinden evine dönen Nurcan Karakaya’nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etmişti.

Fotoğraf: DHA

Patlamada 25 yaşındaki Nurcan Karakaya yaşamını yitirmiş, 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ise ağır yaralanmış ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Yaşamını yitiren anne ve bebeği için ilk tören Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenmişti.

Previous post
AYM, 3 ay tutuklu kalan HDP'li Beştaş'a tazminat ödenmesini kararlaştırdı
Next post
ÖSYM, en az puanla üniversitelere yerleşen adayların başarı sıralamasını açıkladı