Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘rahip krizi’ne ilişkin açıklama

Erdoğan’dan ‘rahip krizi’ne ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan rahip Brunson kriziyle ilgili olarak, “Tehdit diline prim vermeyiz” dedi ve yargı bağımsızlığından taviz vermeyeceklerini savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan rahip Andrew Brunson krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ankara’da gazetecilere konuşan Erdoğan, ‘tehdit diline’ prim vermeyeceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Bize tehdit ifadesi ile yaklaşmak kimseye bir şey kazandırmaz. Tehdit diline prim vermeyiz. Türkiye’nin dini azınlıklara yönelik en ufak bir sorunu yoktur. Ama ABD’nin kalkıp da evanjelist, siyonist anlayışın bu tür bir dil kullanmasını asla kabul etmeyiz. Özgürlüklerden, bağımsızlıktan ve yargı bağımsızlığından taviz vermeden yola devam edeceğiz.”

‘Rahip krizi’

Türkiye’de 21 aydır tutuklu yargılanan ve 35 yıl hapsi istenen ABD’li rahip Andrew Craig Brunson adli kontrol kararıyla geçtiğimiz günlerde ev hapsine alınmıştı.

Bu gelişmenin ardından ABD’den, Brunson’ın serbest kalmaması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulanacağı açıklaması gelmişti.


Trump’tan açık tehdit: Türkiye’ye geniş çaplı yaptırımlar uygulayacağız


ABD Başkanı Donald Trump’tan gelen bu açıklamaya yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Gelen tehditleri asla tolere etmeyiz. Hukuk kuralları herkes için geçerlidir” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Türkiye ile ABD arasındaki ‘Rahip krizi’ sürerken Türkiye’nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayan tasarı ABD Senatosu’ndan geçmişti.

Bu gelişmenin sonrasında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, “ABD, rahip Andrew Brunson serbest kalana kadar Türkiye’ye yaptırım uygulamaya hazırdır” demişti.

Son olarak Brunson hakkındaki ev hapsi ile yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması talebiyle mahkemeye yapılan itiraz da reddedilmişti.


ABD yineledi: Brunson konusu oldukça hassas, endişeliyiz




Önceki Haber
Asker eşi ile bebeği yaşamını yitirmişti: Yüksekova’daki saldırıya ilişkin HDP’den mesaj
Sonraki Haber
Antep ve İzmir'de işçi servisleri devrildi: 32 kişi yaralandı