Ana SayfaÇalışma YaşamıFlormar’da 106’ncı gün: Ses aracı valilik tarafından yasaklandı

Flormar’da 106’ncı gün: Ses aracı valilik tarafından yasaklandı

HABER MERKEZİ – Flormar işçilerinin fabrika önünde 106 gündür sürdürdükleri eylemde ses aracının anons yapması Kocaeli Valiliği tarafından yasaklandı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan çoğu kadın 132 işçinin 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde sürdürdükleri eylem 106’ncı gününde.

“Kadınlar Flormar’ı yenecek” sloganıyla fabrika önünde eylemlerini sürdüren işçilerin eylemine baskılar da sürüyor.

Son olarak Kocaeli Valisi, fabrika önünde ses aracından anons yapılmasını ve müzik yayını yapılmasını yasakladı.

Evrensel’den Vedat Yalvaç’ın haberine göre Petrol-İş Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek, yasak kararının önceki gün kendilerine iletildiğini ve karara ilişkin hiçbir belgenin gösterilmediğini söyledi.

Yasağa tepki gösteren Kırmızıçiçek, “Söz konusu işçilerin hak ve menfaatleri olunca, işverenlere kol kanat geren devlet yetkilileri, sermayenin her türlü talebini direktifmiş gibi yerine getiriyor” dedi.

‘Dayanışmayı büyütmemiz gerekiyor’

Yasak kararı sonrası geri adım atmayacaklarını da vurgulayan Kırmızıçiçek, dayanışma çağrısında bulundu:

“Dayanışmanın daha da büyütülmesi lazım. Bu aralar biraz yalnız bırakıldık. Bu da işçilerde moral bozukluğuna yol açıyor. Bu kadar sendika var, işçiler var, sivil toplum örgütleri var, siyasi partiler var… İşçiler tarafından ‘Neden gelip gitmiyorlar, neden yanımızda değiller?’ türünden sitemleri var. Bir şeyler var ama yetersiz kalıyor. Seçim dönemi burası çok hareketliydi. Siyasi partiler geliyordu, dernekler geliyordu. Bir de o zaman baskı olmamasına rağmen sahiplenme vardı. Ama şimdi bize dönük ciddi bir saldırı var, baskı var ama bu baskıları püskürtmek adına buradaki birlikteliği dayanışmayı büyütmemiz gerekiyor. Ancak dayanışma giderek zayıflıyor gibi bir durum var.”




Önceki Haber
Demirtaş'ın tutukluluğuna devam kararı
Sonraki Haber
Hakkari'de askeri araç devrildi: İki asker yaşamını yitirdi