Ana SayfaGüncelHDP’li Beştaş: Yerel seçime hazırız, çalışmaların startını verdik

HDP’li Beştaş: Yerel seçime hazırız, çalışmaların startını verdik

HABER MERKEZİ – Partisinin Siirt İl kongresinde konuşan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, 2019’un Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere hazır olduklarının mesajını verdi ve “Seçimlere yönelik çalışmaların startını verdik” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Örgütü’nün 2’nci Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

HDP Siirt milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Mehmet Sıddık Taş’ın da katıldığı kongrede yapılan seçim sonucunda HDP Siirt İl Eşbaşkanlığı’na Serdar Batur ve Ayşe Ekinci seçildi.

Öte yandan kongrede konuşan HDP’li Taş partisinin tüm zorluklara rağmen bir seçimi halk iradesinin başarısıyla atlattığını ifade ederken, Meral Danış Beştaş da HDP’nin 24 Haziran’da yapılan seçimlerde tüm baskılara rağmen halk sayesinde başarı elde ettiğine vurgu yaptı.

“Yerel seçime hazırız, çalışmaların startını verdik”

Beştaş, 2019’un Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Yerel seçimlere hazır olduklarının mesajını veren HDP’li vekil, “Önümüzde yerel seçimler var. Siirt çok önemli bir il. Siirt hak ettiği yerde değil. Siirt’te birçok alan ihmal ediliyor. Şu an bir kayyum oturuyor orada, borçların ve çeşitli iddiaların gırla gittiği bir konumda. Belediye başkanları tutuklu, bu seçimde tüm hukuksuzluğa karşı cevap verilecektir” dedi.

Beştaş, şözlerini şöyle sonlandırdı:

“Biz HDP olarak seçime hazırız. Ve seçimlere yönelik çalışmaların startını verdik. Çok güçlü bir çalışma ile köy köy dolaşarak bu faşizme teslim olmayacağımızı göstereceğiz. Onlara 24 Haziran’da verdiğimiz cevaptan fazlasını verebiliriz. Halkımızın gücüne güveniyoruz. Onların baskıları, kararlığımız karşısında kaybedecektir.”