Ana SayfaDünyaİran’da kadınlardan çocuk yaşta zorla evliliklerin yasaklanması için yasa tasarısı

İran’da kadınlardan çocuk yaşta zorla evliliklerin yasaklanması için yasa tasarısı

HABER MERKEZİ – İran Parlamentosu Kadın Grubu, 16 yaşının altındaki kız çocuklarının zorla evlendirilmesinin yasaklanmasına ilişkin bir yasa tasarısı hazırladı.

İran Parlamentosu Kadın Grubu, 16 yaşın altındaki kız çocuklarının zorla evlendirilmesini yasaklayan bir yasa tasarısı hazırladığını açıkladı.

Kadın Grubu Üyesi Tayyibe Siyavuşi, yerel basına yaptığı açıklamada çocuk yaştaki zorunlu evlilikler konusunu çözmek için hazırladıkları yasa tasarısını önümüzdeki hafta meclis genel kuruluna getireceklerini söyledi.

Siyavuşi, yürürlükteki medeni kanuna göre evlilik yaşının kızlarda 13, erkeklerde ise 15 olduğunu belirterek, ebeveynlerin rızası ve mahkemelerin onayının alınması durumunda “13 yaşından küçük kızların evliliğinin önünde de herhangi bir yasal engelin bulunmadığına” dikkati çekti.

Konuyu ülkedeki dini mercilerle de tartıştıklarını kaydeden Siyavuşi, onların da yasayı desteklediğini ifade etti.

Parlamentodaki Kadın Grubu Üyesi Pervane Mafi de bu düzenlemeyle kız çocuklarının zorla evlendirilmesi sorununu kontrol altına almayı hedeflediklerini ve “Çocuk yaşta evliliğin ülkede ciddi toplumsal zararlara yol açtığını” dile getirdi.

Previous post
Gözler S&P'nin açıklayacağı kararda: Dolar/TL yeniden 6.20'nin üzerini gördü
Next post
Bingöl'deki orman yangını yayılıyor