Ana SayfaGüncelKaraman’da bir kişiyi linç ettirmeye çalıştığı için açığa alınan zabıta işe geri döndü

Karaman’da bir kişiyi linç ettirmeye çalıştığı için açığa alınan zabıta işe geri döndü

HABER MERKEZİ – Karaman’da ihbar üzerine dilencilik yaptığı iddia edilen bir kişiyi alıkoyarak, çevredekilere bu kişiyi linç ettirdiği için açığa alınan zabıta İbrahim U.’nun işe geri alındığı ortaya çıktı.

Konya Karaman’daki Tahsin Ünal Mahallesi Atatürk Parkı yakınında, ihbar üzerine dilencilik yaptığı iddia edilen bir kişi zabıtalar tarafından alıkonulmuştu.

Bu kişiyi çevredekilere linç ettirmeye çalışan zabıtalardan İbrahim U., olay sonrası açığa alınmış ve hakkında soruşturma açılmıştı.

Hakkında uyarı cezası verildiği belirtilen İbrahim U.’nun görevine döndüğü belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İbrahim U. hakkında açılan soruşturmanın ise devam ettiği kaydedildi.

Ne olmuştu?

Karaman’da, çevredekiler zabıta ekiplerini arayıp, elinde dini kitap ve anahtar bulunan kişinin satış bahanesiyle dilencilik yaptığı ihbarında bulunmuştu.

Zabıta ekipleri bölgeye gittiğinde, ismi açıklanmayan ve dilencilik yaptığı ileri sürülen kişi kaçmaya başlamış, zabıtalar çevredeki bir kişinin de yardımıyla kaçan kişiyi yakalamıştı.

Zabıta memurlarından biri çevredekilere, “Vatandaş, gelin vurun. Bu adam şehir dışından geliyor, burada artistlik yapıyor” demişti.

Kendilerine yardımcı olan kişi, yerde yatan dilenciye yumruk atmaya kalkınca diğer zabıta onu önlemeye çalışmış, diğer zabıta İbrahim U. ise diğer arkadaşının da kolundan çekerek, ”Bırak gel biz gidelim. Bunu vatandaşa bırakalım” demişti.

Zabıta o esnada çevreye seslenmeye ve linç çağrısına devam ederek, ”Madem öyle şikayet ediyorsunuz. Bir kişi gelmiyor yanımıza” demişti.

Bunun üzerine çevrede toplanan kalabalık, tekme ve yumruklarla dilenci olduğu ileri sürülen kişiye saldırmıştı.

Diğer zabıta bu kişiyi linçten kurtarmış ve belediyeye götürülen kişi hakkında Kabahatler Kanunu’na göre 124 lira idari para cezası uygulandıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Previous post
Erdoğan: Gözünüz kur tablosunda olmasın
Next post
Dolar 6.80'i, euro 7.78'i aştı