Ana SayfaGüncelKürtçe dergi Kund ikinci sayısıyla raflarda

Kürtçe dergi Kund ikinci sayısıyla raflarda

HABER MERKEZİ – Kürtçe kitap ve kültür-sanat dergisi olan “Kund”ın (Baykuş) ikinci sayısı çıktı.

“Kund” (Baykuş) isimli kitap ve kültür-sanat dergisi, ikinci sayısıyla raflardaki yerini aldı.

Üç aylık periyotlar halinde çıkan derginin ikinci sayısının kapağında tanınmış Kürt şair Berken Bereh yer alıyor.

Derginin bu sayısında “portre”, “sinema”, “kitap”, “müzik”, “seyahatname”, “youtuber” ve “foto” gibi kategoriler altında birçok haber ve yazı bulunuyor.

İlk sayısında 4 kadın yazar ve okuyucunun yazılarına yer veren derginin ikinci sayısında 11 kadın yazar ve okuyucunun kaleme aldığı yazılara yer veriliyor.

‘Hem dinamik hem de interaktif’

Derginin Yayın Kurulu’nda yer alan isimlerden biri olan edebiyat eleştirmeni Umran Aran, dergiyi “Her ne kadar derginin merkezinde kitaplar olsa da, kültür ve sanat yönü de var. Asıl amacımız sanat, fakat ulaşan yazılarla kültür yönü de eklendi” sözleriyle anlatıyor.

Kund’ın hem dinamik hem de interaktif bir dergi olduğunu ve diğer dergilere oranla okurların daha çok rol aldığını söyleyen Aran, bunu şöyle açıklıyor:

“Örneğin, biri yazdığı bir yazıyı bize gönderebilir, normal bir şeydir bu. Fakat bunun yanı sıra bölümün ismini de belirleyebilir. Diyelim ki bir kitap okuyor ve o kitabın bir paragrafını Kund’e gönderiyor ve bölümün isminin ‘elimdeki kitap’ olmasını istiyor. Sadece bir kişi değil, mesela birkaç kişi ‘Hawar kuşağına dair bir dosya hazırlayacağız’ diyor. O vakit Kund onları ‘misafir dosya’ adı altında ağırlayacaktır.”




Önceki Haber
8 aylık hamile kadına taşla saldırıp, silahla alıkoydular: 'Devletin verdiği silahla sizi vururum'
Sonraki Haber
İtalya'da mülteci işçiler 'kölelik koşullarına karşı' grev ve eyleme gitti