Ana SayfaGüncelLanthimos’un “Köpek Dişi” 17 Ağustos’ta sinemalarda olacak

Lanthimos’un “Köpek Dişi” 17 Ağustos’ta sinemalarda olacak

HABER MERKEZİ – Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un Türkiye’de daha önce vizyona girmeyen filmi “Köpek Dişi”, 17 Ağustos’ta ilk kez sinemalarda olacak.

Son olarak geçtiğimiz yıl “Kutsal Geyiğin Ölümü” (The Killing of a Sacred Deer) isimli filmiyle izleyici karşısına çıkan Yunan Yeni Dalgası’nın öncü ismi Yorgos Lanthimos’un Türkiye’de daha önce vizyona girmeyen filmi “Köpek Dişi” (Dogtooth), 17 Ağustos’ta ilk kez sinemalarda olacak.

Filmin prömiyeri 2009 yılında Toronto Film Festivali’nde gerçekleşmiş; film, Yunanistan’ın En İyi Yabancı Dilde Film dalında Oscar adaylığına layık görülmüştü. Film ayrıca 2009 yılında Cannes’da “Belirli Bir Bakış” ödülünü almıştı.

“Köpek Dişi”, Lanthimos filmografisinin ‘en iyisi’ olarak nitelendiriliyor.

Oyuncu kadrosunda Christos Stergioglou, Angeliki Papoulia, Mary Tsoni, Michele Valley, Hristos Passalis gibi isimlerin yer aldığı filmin konusu şöyle:

Yunan bir çift, üç çocuğuyla birlikte bilinmedik şehir dışı bir evde hayatını sürdürmektedir. Çocuklar, tüm eğitimlerini evde alırken, dış dünya ile hiçbir şekilde temas kuramazlar. Babalarının hayatları boyunca tekrar ettiği gibi, çocukların dışarı güvenle çıkabilmelerinin tek şartı ‘köpek dişlerinin’ düşmesidir.

Başka Sinema kapsamında gösterimi yapılacak filmin fragmanını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Previous post
Cenova'da otoyol köprüsü çöktü
Next post
Albayrak'a göre 'dolar güvenilirliğini yitirdi'