Ana SayfaDünyaMeksiko belediyesinde ‘kadın manken’ yasağı: Cinsel meta olarak görülüyor

Meksiko belediyesinde ‘kadın manken’ yasağı: Cinsel meta olarak görülüyor

HABER MERKEZİ – Meksiko belediyesi, etkinliklerinde kadın mankenlerin çalıştırılmasını ‘cinsel bir meta’ olarak görüldüğü gerekçesiyle yasakladı.

Meksika’nın başkenti Meksiko’da belediyenin sponsor olduğu kamuya açık etkinliklerde kadın mankenlerin çalıştırılması yasaklandı.

Meksiko Belediye Başkanı Jose Ramon Amieva, belediyenin spor müsabakalarından ticaret fuarlarına dek kamuya açık etkinliklerde, kadınların ilgi çekmek için “cinsel bir öge” olarak kullanılmasına son verileceğini ifade etti.

Kadınların bu tür etkinliklerde ‘ilgi unsuru’ olarak kullanıldığını belirterek bu eleştiren Amieva, “Böyle bir meslek var olmamalı. Bu, cinsiyet eşitliği politikalarına aykırı” dedi.

Meksika’da “edecane” (hostes) adı verilen kadın mankenler sergi, fuar, açılış ve tanıtım etkinliklerinde çalışıyor.

Ülkede yaklaşık 1 milyon insanın bu alanda çalıştığı tahmin ediliyor.

‘Bir kadının bedeni neden obje olarak görülüyor’

Yardım kuruluşu Oxfam’ın Meksika’daki cinsiyet eşitliği programı koordinasyonunu yapan Indra Rubio, başkent için verilen kararı, “Hala maço olan bir ülke için küçük ancak çok önemli bir adım” olarak değerlendirdi.

Kararın diğer yerel hükümetlerde ve federal seviyede benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Rubio, en azından vergiyle elde edilen paranın kadınları objeleştirmek için değil güçlendirilmesi için harcanması gerektiğini belirtti.

Rubio, “Toplum olarak şunu sorgulamalıyız: Bir kadının bedeni neden obje olarak görülüyor” sözlerini kaydetti ve ekledi: “Kadının işgücündeki katılımı fiziksel görünüşüne tabi tutulduğunda bu kadını dezavantajlı konuma getiriyor.”

Rubio son olarak, “Kadınlar eşit, hak sahibi olarak görülmüyor. Bence kadına karşı şiddeti bu yaratıyor” sözlerini kaydetti.


Karınca Dış Haberler
Previous post
Adıyaman'da yaşamını yitiren askerin kardeşinden Demirtaş'a ölüm tehdidi
Next post
Bir veda diyalogu – Xane Anuş