Ana SayfaGüncelMersin’de gözaltına alınan HDP’lilerden 3’ü tutuklandı

Mersin’de gözaltına alınan HDP’lilerden 3’ü tutuklandı

HABER MERKEZİ – Mersin’de ev baskınlarında gözaltına alınan 15 HDP üye ve yöneticilerinden 3’ü tutuklandı.

Mersin’de 14 Ağustos’ta yapılan ev baskınlarında aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eş Başkanı Sevgi Aktaş’ın da olduğu 15 HDP’li gözaltına alınmıştı.

Sosyal medya paylaşımları ve gizli tanık beyanları gerekçe gösterilerek gözaltına alınanlar emniyetteki işlemlerinin ardından Mersin Adliyesi’ne sevk edildi.

Adliyeye getirilen 15 kişiden Kadri Beştaş hakkında savcılıkça ek gözaltı süresi verilerek tekrar emniyete götürüldü.

Savcılıkça ifadeleri alınan HDP Mersin İl Örgütü yöneticileri İlhami Yurtsever ve Nasih Çetinkaya ile Serkan Şahin ve Murat Polat, savcı tarafından serbest bırakıldı.

HDP Mersin İl Eş Başkanı Sevgi Aktaş, HDP İl yöneticisi Mehmet Koçak ile Salih Bağrıyanık, Dilan Hazar, Ferhat Pişgin, Halil İbrahim Sinelen ve Salih Eşiyok adli kontrol şartıyla, Saim Karasu, Ramazan Gezicini ve Fatma Yıldız ise “örgüt üyesi olmak ve propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi.

Hakimlikte ifade işlemleri sonlanan Yıldız, Gezicini ve Karasu “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklanırken, Aktaş, Bağrıyanık, Koçak, Hazar, Pişgin, Sinelen ve Eşiyok adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trump: Türkiye'den kesintiye gideceğiz
Sonraki Haber
Ceylan Ertem ve kayıp yakınları Cumartesi Anneleri için söyledi: "Beni Bul Anne"